Actualitate Tineri pentru România

”Armata este menirea mea”! Reușita unei foste eleve a Colegiului Economic din Buzău

A studiat turismul la Colegiul Economic Buzău, însă visul ei a fost cariera militară. ”Armata este menirea mea”, spune tânără care a reușit să fie cel mai bun militar din promoția „Încoronarea de la Alba Iulia – 100”.

Este vorba despre Ionela Mirabela Tutunea, o tânără care se descrie ca fiind un om ambițios și care crede că fiecărui om îi este dat să ajungă unde chiar îi este locul și al ei este în domeniul militar. A dovedit asta când, după anii de studiu și pregătire pe care i-a petrecut la Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene ”Traian Vuia”, a fost numită șefă de promoție.

”Am onoarea să vă salut! Sunt elev caporal Tutunea Ionela-Mirabela, arma „Rachete și Artilerie Antiaeriană”, iar astăzi vă voi împărtăși despre experiența mea din această școală, emoțiile, trăirile și eforturile care m-au adus în postura de ȘEFĂ A PROMOȚIEI 2022 „Încoronarea de la Alba Iulia – 100”. Fiecărui om îi este dat să ajungă acolo unde chiar îi este locul. Consider că aici este locul meu, că armata este menirea mea și sunt mândră că am reușit în acești doi ani de studiu să valorific fiecare experiență prin care am trecut”, spune, despre ea, Ionela Tutunea.

Tânăra spune că terminat Colegiul Economic unde s-a pregătit pentru o carieră în turism însă pasiunea pentru cariera militară a făcut-o să aleagă școala de la Boboc.

„Am studiat la Colegiul Economic Buzău, profilul turism, iar pasiunea pentru cariera militară am avut-o dintotdeauna. Chiar dacă profilul nu a fost de așa natură încât să pot urma studiile la o școală militară dorința de a merge pe această cale a fost mai presus decât temerea mea. Am avut prima medie de admitere și m-am ambiționat să învăț la fel de bine pe parcursul școlii. Chiar dacă mi-a fost greu la început și am întâmpinat multe piedici, m-am ambiționat și îmi spuneam în sinea mea că și atunci când nu mai pot, mai pot puțin.  Pot spune că am fost întotdeauna o fire ambițioasă, mi-am îndeplinit sarcinile cu seriozitate și mi-am dorit să fiu cea mai bună în tot ceea ce fac. Sunt de părere că acesta a fost secretul pentru a ajunge până aici”, a spus Ionela.

Ionela Tutunea este acum mândria Școlii Traian Vuia, iar pentru ajutorul pe care l-a primit de la profesori, tânăra buzoiancă este recunoscătoare.

”Profesorilor mei de la catedra de Rachete și Artilerie Antiaeriană le datorez tot parcursul meu în această școală și le mulțumesc pentru profesionalism și seriozitatea și, de asemenea, că m-au făcut să conștientizez cât de importantă este această armă în Armata României. Totodată, le doresc colegilor mei mult succes pe drumul ales și puterea de a trece cu brio peste toate obstacolele pe care le vor întâlni în viață și să nu uite că sunt oameni speciali. Îi îndemn pe viitorii elevi ai acestei școli să fie puternici și devotați carierei militare pentru că perseverența continuă și optimismul vor fi calea către succes”, a mai spus Ionela.

Cei peste 200 de elevi care au absolvit anul acesta au participat la o festivitate cu multe momente speciale despre care puteți citi aici.