Actualitate

(Video) Absolvire încheiată cu…o cerere în căsătorie! Momente memorabile, trăite de militarii de la Boboc

Zi festivă pentru cei peste 200 de elevi ai Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia”. După anii petrecuți la Boboc, tinerii militari au ajuns la momentul absolvirii. Festivitatea a fost una cu totul specială, iar emoțiile au atins cote maxime: promoția 2022, denumită onorific „Încoronarea de la Alba Iulia – 100”, a pășit astăzi pe un nou drum. Un drum pe care unul dintre tinerii militari a decis să-l marcheze și printr-o cerere în căsătorie.

”Pentru absolventul Olaru Gabriel, emoțiile acestui moment important din viața sa au fost cu atât mai mari cu cât a ales ca această zi să îi rămână în amintire ca ziua în care a făcut primul pas în întemeierea unei familii. A cerut-o în căsătorie pe prietena sa, Lavinia Lupu, iar aceasta a acceptat”, informează reprezentanții Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia.

De momente speciale au avut parte astăzi toți cei 211absolvenți ai promoției 2022. În cadrul ceremoniei au fost avansări în grad și, în semn de respect pentru performanțele deosebite obținute în procesul de formare profesională, șefii de promoție pe arme și specialități militare au primit distincții militare (diplome, premii și medalii).

„Stimaţi absolvenţi, bine ați venit în corpul maiștrilor militari și al subofițerilor! Astăzi, gradul pe care îl purtați vine ca o încununare a efortului depus în perioada de studiu. Orice carieră solidă în instituțiile sistemului de apărare se construiește plecând de jos, urmând etapele treaptă cu treaptă și pregătindu-te continuu pentru a fi mai bun și mai performant. Faptul că dvs. vă aflați la momentul festiv și plin de emoții al absolvirii, demonstrează că ați ales cu toată convingerea și determinarea să urmați acest drum. Alegând să vă pregătiți într-o școală militară ați pășit pe calea firească a unui început de carieră pe care personal v-o doresc cât mai lungă și fructuoasă”, le-a transmis Comandantul școlii,  comandor inginer Ștefan-Daniel Cotigă.

De asemenea, șefa promoției, buzoianca Ionela Tutunea a luat cuvântul în fața întregii audiențe și a transmis mesajul plin de emoție din partea tuturor colegilor:

„Astăzi este o zi de sărbătoare, momentul mult așteptat de fiecare dintre noi, reprezentând finalul unei etape marcante din viața noastră. Drumul pe care am pășit nu a fost unul ușor, fiecare experiență întâlnită a fost o noutate, începând cu pregătirea militară generală, primele trageri din poligon și culminând cu pregătirea de specialitate în funcție de fiecare armă. Din momentul în care am depus jurământul militar am făcut un angajament moral față de țară și am înțeles că prilejul de a face parte din Armata României aduce după sine și responsabilități. Aici am învățat să fim punctuali, să ne îndeplinim sarcinile cu seriozitate și simț de răspundere; altfel spus, ne-am maturizat”

Dintre cei 211 absolvenți, 143 (102 băieți și 41 fete au fost avansați la gradul de maistru militar clasa a V-a), iar 68 absolvenți (52 băieți și 16 fete) la gradul de sergent. Aceștia sunt repartizați în unități ale Forțelor Aeriene, Forțelor Terestre și Forțelor Navale din Armata României și în unități ale Ministerului Afacerilor Interne.