Alertă Coronavirus Buzău Social

EDUCATOR ÎNTR-UN CENTRU DE COPII, CONFIRMAT COVID-19. Protecția Copilului, în alertă

DPDC Buzau

Un educator din cadrul unui centru destinat copiilor de pe raza municipiului Buzău, o femeie de 51 de ani, a fost depistată cu coronavirus. Femeia se afla la domiciliu atunci când i-a venit rândul să fie testată, conform procedurii implementate de Direcția de Sănătate Publică de a verifica periodic personalul care intră în centrele de ocrotire socială. Angajata DGASPC este asimptomatică și a fost internată în Spitalul Municipal din Rm.Sărat.

Urmare a acestei situații, conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău a dispus o serie de măsuri la nivelul centrului în care lucra angajata contaminată.  Colegele de tură ale femeii au intrat imediat în izolare la domiciliu. De asemenea, s-a dispus o serie de măsuri la nivelul unității pentru prevenirea combaterii coronavirusului. Iată informarea transmisă sâmbătă de reprezentanții DGASPC Buzău:

”În urma testării periodice a personalului din unităţile rezidenţiale, în data de 05.06.2020 a fost confirmat pozitiv COVID 19 un educator din cadrul unui centru destinat copiilor de pe raza municipiului Buzău, toate celelalte 50 de teste sunt negative. Două persoane, colegi de tură ai educatorului, au intrat imediat în izolare la domiciliu. La nivelul centrului, conform măsurilor stabilite de Direcţia de Sănătate Publică Buzău, a fost realizată dezinfecţia întregii clădiri, s-au creat circuite separate pentru copiii/ tinerii rezidenţi şi personalul de îngrijire şi asistenţă (atât pentru accesul la dormitoare, cât şi pentru servirea mesei), se realizează triajul personalului la intrarea în tură şi se derulează permanent acţiuni de igienizare şi dezinfectare a spaţiilor şi a obiectelor. Accesul în cadrul centrului este restricţionat. În prezent, niciun beneficiar şi niciun angajat nu prezintă simptome, starea de sănătate a acestora este monitorizată permanent, orice modificare urmând a fi comunicată imediat către Direcţia de Sănătate Publică Buzău.”

Buzăul numără sâmbătă, 6 iunie, 211 cazuri de infecție cu coronavirus și un deces în rândul acestor bolnavi.