Actualitate SĂNĂTATE

Asociațiile de pacienți reacționează la drama trăită zilnic de rudele bolnavilor din Spitalul Județean. “Sunt suferințe foarte mari, le simți durerea în suflet, trebuie să fim alături de oameni”

Asociațiile de pacienți reacționează la situația revoltătoare înregistrată zilnic la Spitalul Județean în care aparținătorii pacienților așteaptă cu orele în fața porții o veste despre starea celor internați. Într-o intervenție în direct în emisiunea Focus News, de la Focus Tv, Vasile Barbu, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților, a vorbit pe larg despre situația înregistrată la cel mai mare spital din județ, despre buzoienii nevoiți să aștepte cu orele în fața unității pentru a primi măcar o veste despre rudele internate în spital.

Zeci de oameni sunt zilnic la poarta spitalului sperând să intre în saloanele în care sunt internate rudele lor, în timp ce alții se mulțumesc doar cu câteva informații de la medici, pe care cu greu le primesc, după apeluri repetate. Din cauza pandemiei, accesul vizitatorilor în saloane este permis doar în condiții speciale și într-un număr redus. Asta în timp ce managerii altor spitale din țară au reușit să găsească soluția pentru a permite accesul aparținătorilor, în condiții de siguranță. De altfel, a arătat la Focus Tv, Vasile Barbu, în urmă cu mai puțin de două săptămâni a fost dat și un ordin de ministru care le permite managerilor să ia noi decizii cu privire la accesul aparținătorilor în spitale, în contextul în care pandemia dă semne clare de încetinire.                                

“Astfel de situații sunt frecvente, de ceva timp, la Buzău și la spitalul din Focșani, dar mai sunt și alte spitale în țară. Unele au reușit  să găsească soluții, dar depinde foarte mult de manager, de câtă empatie are față de dramele din afara spitalului. Sunt revoltat, îmi pare rău că a tratat acest lucruri cu detașare, fără empatie, mi-a descris un circuit birocratic de parcă pacientul ar trebui să stea o lună pentru ca familia să aibă acces la informație. Managerul e obligat să asigure toate condițiile pentru ca pacientul și familia acestuia să aibă acces la informație. E un drept al pacientului. Vom încerca să facem niște demersuri. Acum 10 zile s-a publicat un ordin al ministrului prin care permite managerilor de spitale să se reorganizeze în condițiile actuale de pandemie: s-a permis o relaxare și o intrare, cât de cât, în normalitate”

Este adevărat că riscurile generate de pandemie sunt încă ridicate, dar conducerea spitalului trebuie să găsească soluții pentru a veni în sprijinul oamenilor care deja suferă din cauza afecțiunilor care i-au trimis în spital pe cei dragi, spune Vasile Barbu. “Nu putem rămâne impasibili la dramele oamenilor, sunt suferințe foarte mari, le simți durerea în suflet”.

În fața acestor drame, alte spitale din țară au căutat și au implementat cu succes soluții pentru a permite interacțiunea dintre pacient și vizitator. Prin intermediul tehnologiei, sau chiar despărțiți de un perete de sticlă, pacienții și aparținătorii au putut schimba, pentru câteva minute, două cuvinte, chiar și în plină pandemie. La astfel de soluții s-ar putea recurge și la Buzău, arată președintele Asociației Naționale a Pacienților.

“Sigur că da, conform regulilor epidemiologice nu trebuie să se atingă, să se vadă direct.  Într-adevăr, nu putem duce oameni de afară, cu sacoșe, trecuți prin autobuze. Dar, sunt manageri din țară care au găsit soluții. De pildă, poate exista un panou din sticlă: într-o parte aparținătorul, într-o parte, pacientul. E suficient să se vadă. Nu trebuie să stea neapărat față în față, există posibilitatea cu un telefon, cu un monitor, sunt soluții care permit ca cele două părți să se vadă, să vorbească. Se pot găsi mijloace tehnice astfel încât să se vadă sau să se audă. Cele mai multe reclamații din ultimul an au vizat tocmai accesul la informații despre pacient”

O altă variantă ar fi, spune Vasile Barbu, detașarea unor medici care să se ocupe strict de legătura pacient-aparținător.

“În spital sunt medici care taie frunză la câini de un an și ceva, o să cerem activitatea pe fiecare medic în parte. Putea să ia un astfel de medic și să comunice între familii și medicul curant. Sunt medici care lipsesc cu zilele din spital pentru că nu au pacienți, chiar și la Buzău”, a declarat Vasile Barbu, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților.

În concluzie, spune Vasile Barbu, toții decidenții, de la managerul spitalului, medici, oficialii Consiliului Județean, care au în subordine spitalul, și până la DSP, trebuie să își dea mâna pentru binele locuitorilor din toate colțurile județului, care, la un moment sau altul, au nevoie de serviciile medicilor.

“Spitalul fiind în subordinea Consiliului Județean, cred că domnii de la CJ n-ar mai trebui să-l protejeze pe acest om sprijinit politic de ani de zile și cred că ar trebui să-i facă niște controale obiective, și DSP, dar și CJ, prin Direcția de Asistență Medicală.”

Citiți detalii despre acest subiect și AICI.