Actualitate

AȘTEPTAREA A LUAT SFÂRȘIT! Se reia examenul pentru permisul auto. Vezi în ce condiții

Odată cu noul val de măsuri de relaxare, se reiau și examenele pentru obținerea permisului auto. După 3 luni în care testarea a fost suspendată, de săptămâna viitoare se reia și proba teoretică. Pentru început, luni, 15 iunie, și joi, 18 iunie, vor intra în sălile de examen doar candidații care nu au promovat până acum proba teoretică și ale căror dosare au expirat în perioada stării de urgență și stării de alertă.

Iar din 22 iunie, la Serviciul Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor se reia activitatea de examinare a tuturor buzoienilor care s-au înscris pentru a susține testele în vederea obținerii permisului de conducere. Candidații vor intra în sălile de examen conform programării inițiale făcute de reprezentanții Serviciului.

Momentul reluării examenului auto a fost așteptat de luni de zile atât de instructorii auto cât și de elevii școlilor de șoferi.

“ După 3 luni în care examenul auto a fost suspendat, cei mai nerăbdători să obțină permisul de conducere sunt tinerii care abia au împlinit 18 ani. Eu aș recomanda, însă, ca lucrurile să fie făcute încet, cu calm, cu răbdare, astfel încât să putem relua cursul activității fără alte probleme. “, a declarat pentru șansanews.ro Gabi Brătilă, instructor auto din Buzău.

Examenul auto va fi reluat în condiții speciale, generate de criza coronavirusului. Buzoienii care vor susține examenul în această perioadă trebuie să poarte în mod obligatoriu mască de protecție. De asemenea, trebuie să se prezinte la data și ora stabilite, la ghișeul menționat, cu dosarul de examen și actul de identitate. Pentru început, vor intra în sală câte maxim 4 persoane, astfel încât să fie respectată distanțarea socială.

Și proba practică a examenului pentru obținerea permisului auto, reluată de la începutul lunii iunie, se desfășoară în anumite condiții. Aspiranții la permisul auto poartă obligatoriu mască de protectie și mănuși, iar mașinile sunt dezinfectate înainte și după fiecare persoană care se urcă la volan.