Actualitate

DOAR O SECVENȚĂ DIN AL DOILEA RĂZBOI MONDIAL! TE ÎNFIORI! Explozie la Stâlpu, imagini care te pun pe gânduri!

explozie

Imagini spectaculoase, joi, la Stâlpu. Zeci de proiectile de artilerie și alte elemente de muniţie rămase neexplodate și descoperite în ultimele luni în diverse colțuri ale județului Buzău, au fost distruse joi. Tot aici au fost detonate și bombele scoase la suprafață, pe parcursul anului, atât în Bucureşti cât și în județul Ilfov. Imaginile surprinse fix în momentele în care a fost detonată muniția sunt spectaculoase.

De la începutul anului, echipa pirotehnică a ISU Buzău a avut 27 de misiuni de asanare a muniţiei pe raza judeţului. Specialiștii ISU au fost chemați să preia în siguranță bombele neexplodate rămase în pământ din timpul diverselor conflicte militare. Intervenția echipei pirotehnice este absolut necesară în cazul descoperirii unor proiectile, întrucât, în ciuda stării avansate de coroziune, pot fi încă active şi, manevrate necorespunzător, pot provoca adevărate tragedii.

În cazul în care descoperiți elemente de muniție neexplodate, primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să sunați  la 112. Neinformarea autorităţilor se sancţionează potrivit legislaţiei în vigoare.

          De asemenea, este necesar să respectați următoarele recomandări:

  • nu le atingeţi, nu le loviţi sau mişcaţi din locul în care au fost descoperite;
  • nu le introduceţi în foc;
  • nu încercaţi să demontaţi focoasele sau alte elemente componente;
  • nu ridicaţi, nu transportaţi şi nu introduceţi muniţiile în încăperi, locuinţe sau grămezi de fier vechi;
  • nu demontaţi şi nu predaţi la operatori economici specializaţi muniţii neexplodate în scopul valorificării ca deşeuri metalice;
  • nu folosiţi muniţiile pentru improvizarea diferitelor unelte sau ca ornamente;
  • în zona în care se presupune că ar exista muniţie neexplodată, nu permiteţi accesul, nu faceţi focul şi nu executaţi lucrări de îmbunătăţiri, săpat;
  • nu lăsaţi copiii să se joace cu aceste elemente de muniţie.