Actualitate

(UPDATE) ATAC LA INDIGO! Furtul încasărilor de la Taverna Buzoiană, precedat de un altul

UPDATE: Bărbatul de 45 de ani, din București, care a comis două furturi din auto pe raza municipiului Buzău, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Bărbatul din Pantelimon, arestat după ce s-a dovedit că a furat din mașina unui restaurant din Buzău 40 000 de lei, nu a acționat singur, ci împreună cu un alt complice, un bărbat din București. Mai mult, cei doi au dat mai multe lovituri în Buzău, folosind aceeași metodă: urmăreau mașinile de serviciu ale firmelor, în special restaurante, iar în momentul în care șoferii opreau pentru scurt timp, descuiau mașinile cu ajutorul unor sisteme speciale și furau banii pe care îi găseau în vehicule.

Un astfel de furt a fost comis luna trecută.

“Fapta a fost sesizată Poliției în ziua de 08 septembrie a.c., de către un bărbat de 34 de ani din localitatea Pietroasele, angajat al unei societăți comerciale din Buzău. Polițiștii au stabilit că bănuit de săvârșirea furtului este un bărbat de 45 de ani, din municipiul București. Din cercetări a reieșit faptul că în cursul acelei zile, bănuitul s-ar fi deplasat pe raza municipiului Buzău și ar fi sustras din autoutilitara de serviciu a bărbatului, lăsată neasigurată, suma de 5.600 lei, în timp ce autovehiculul era staționat pe o stradă din municipiul reședință de județ”, se arată într-un comunicat remis de IPJ Buzău.

Polițiștii au făcut verificări și au stabilit că bucureșteanul a acționat alături de bărbatul de 48 de ani din Pantelimon, arestat săptămâna trecută după ce s-a dovedit că el este cel care a furat încasările unui restaurant cunoscut din municipiu, la începutul acestei luni. Miercuri, 14 octombrie, polițiștii din Buzău au descins la domiciliul bucureșteanului de 45 de ani. Au ridicat mai multe articole de îmbrăcăminte și un dispozitiv tip telecomandă auto.

Bărbatul de 45 de ani a fost adus la audieri la sediul Poliției municipiului Buzău. A fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „furt calificat”, iar polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore. În baza probatoriului administrat, joi, 15 octombrie, va fi prezentat parchetului cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale și în vederea sesizării instanței pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.