Actualitate Șansa de Ramnicu Sărat

SALĂ DE CLASĂ LA DEMISOLUL UNEI BISERICI! Copiii primesc lecții gratuite de la profesori voluntari

Pandemia îi face pe oameni mai buni. Zilele acestea, la Râmnicu Sărat, a fost inaugurat un centru educațional pentru copiii nevoiași. Copiii, elevi de gimnaziu, vor beneficia de lecții gratuite la șase materii.

Centrul funcționează în spațiul de la demisolul bisericii parohiale „Sfinții Împărați Constantin și Elena”și a putut fi amenajat cu ajutorul donațiilor enoriașilor. Pe 1 octombrie, centrul dedicat copiilor a fost inaugurat chiar în prezența Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

”Centrul Educațional „Sfântul Mare Mucenic Lucian” a fost amenajat la inițiativa și prin strădania părintelui Nicolae Cane, cu sprijinul unor binefăcători, în perioada iunie-august 2020. Lucrările au constat în tencuirea și zugrăvirea pereților, amenajarea unei biblioteci cu 500 de volume, dotarea cu mobilier, cu un videoproiector și cu o tablă de scris”, se arată în informarea Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.

În cadrul acestui așezământ, 7 profesori voluntari vor acorda săptămânal meditații gratuite la limba română, limba engleză, limba franceză, matematică, istorie și geografie unui număr de 15 elevi de gimnaziu.

După inaugurarea spațiului, cei 15 copii, beneficiari ai centrului au primit din partea Parohiei „Sfinții Împărați Constantin și Elena” – Râmnicu Sărat ghiozdane cu rechizite.