Actualitate

EXCLUSIV! DECIZIE DE ULTIMĂ ORĂ LA ȘCOALA 11! Cât vor mai sta elevii acasă

Cea mai mare școală din municipiul Buzău rămâne închisă. Deși perioada de 14 zile în care orele la Școala Generală numărul 11 s-au desfășurat după scenariul roșu va expira vineri, elevii nu vor reveni în bănci începând cu data de luni.

Decizia a fost luată joi, la prânz, de Consiliul de Administrație al unității de învățământ și are la bază o altă cauză decât infectările cu noul coronavirus. Concret, elevii sunt lăsați acasă pentru că, în școală vor avea loc lucrări care ar împiedica desfășurarea orelor de curs. Din fericire, măsura va fi aplicată doar pentru încă două săptămâni.

”Consiliul de administrație a votat astăzi menținerea scenariului roșu pentru încă două săptămâni. Dincolo de faptul că au apărut încă două noi cazuri de coronavirus la doi elevi din clasa a V-a, se pune problema și lucrărilor la infrastructura acestei unități. Așa cum se știe aici se derulează un proiect european privind reabilitarea energetică, iar firma care se ocupă de acest proiect a apucat să scoată geamurile vechi pentru a le înlocui cu tâmplărie modernă din termopan motiv pentru care, iată, copiii nu se pot întoarce la școală săptămâna aceasta”, a declarat pentru sansanews.ro Ionuț Apostu, viceprimarul municipiului Buzău.


Ionuț Apostu, viceprimarul municipiului Buzău

Totodată, viceprimarul a lămurit zvonurile potrivit cărora unitatea de învățământ ar rămâne închisă până în primăvară. Ionuț Apostu a dat asigurări că școala nu va avea probleme cu alimentarea cu energie termică în această iarnă motiv pentru care nu sunt motive ca elevii să nu vină la școală, altele decât cele impuse de infecțiile cu noul coronavirus.

”Nici nu se pune problema ca la Școala 11 cursurile să rămână suspendate până în primăvară. Elevii vor reveni la școală pe 1 noiembrie”

Ionuț Apostu, viceprimarul municipiului Buzău

Pe de altă parte, reprezentanții Consiliului de Administrație au motivat decizia de a menține pentru încă două săptămâni scenariul roșu și prin faptul că în perioada 24-30 octombrie, elevii din clasele primare au vacanță.

Până în prezent la unitatea de învățământ au fost descoperite cinci cazuri de coronavirus.