Actualitate

Atenție cui dați bani, escrocii acționează printr-o nouă metodă! Două tinere sunt cercetate penal

Sursa foto Fb/ Ionica Tarau Foto cu caracter ilustrativ

Profitau de bunavoință a buzoienilor pentru a strânge bani pe nedrept. În cele din urmă, au fost date pe mâna polițiștilor. Este cazul a două tinere, din Ialomița, cercetate de polițiștii din Buzău pentru înșelăciune.

Cele două adolescente, una de 17 ani, cealaltă de 18 ani, mergeau în locuri aglomerate din Buzău, în special în zona marilor magazine. Acolo, pretinzând că au deficiențe de auz și de vorbire, apelau la mila buzoienilor care mergeau la cumpărături. În cele din urmă, oamenii și-au dat seama că au de-a face cu persoane perfect sănătoase, care doar încercau să strângă bani fără a munci. Un buzoian a cerut ajutorul oamenilor legii, zilele trecute.

“Sâmbătă, 29 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Buzău au fost sesizați de către un bărbat în vârstă de 39 de ani, din Buzău, cu privire la faptul că două femei, pretinzând ca au un handicap, solicită sume de bani persoanelor aflate în parcarea unui agent economic. Imediat după sesizare, la fața locului s-au deplasat polițiști de ordine publică pentru verificarea aspectelor semnalate şi luarea măsurilor legale ce se impugn. Echipajul de poliţie a depistat persoanele în cauză, două fete, în vârstă de 17 și 18 ani, din Ialomița. Din verificări s-a stabilit că tinerele ar fi pretins că au deficiențe de auz și de vorbire și, cu ajutorul unor pancarte cu înscrisuri, ar fi solicitat trecătorilor sume de bani”, transmite IPJ Buzău.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune și continuă cercetările pentru a stabili dacă cele două adolescente au comis și alte fărădelegi.

O astfel de practică, de a cerși în preajma magazinelor, prezentându-se drept persoane cu dizabilități, a fost sesizată și pe rețelele de socializare, în ultima vreme.

“Infractorii cerșesc sub privirile celor care supravegheaza in magazin !

Printre rândurile de alimente o tânără care se dădea drept surdă, vorbea și auzea,o făcea pe …SURDA,

CERSEA CU O LEGITIMATIE PE CARE SCRIA ANSR …LEGITIMATIE FALSĂ!

Spun legitimație falsă pentru ca atunci când am înfipt mana în ea,s-a speriat și a început sa vorbească…!(…) Persoana cu handicap real, surdă nu ar cersi niciodată! Persoana cu handicap real încasează lunar 72 lei la gradul 3 de handicap! Pot sa va rog ,atunci când vederi asemenea cazuri faceți va rog poza cu ei ,anunțați la 112 “, a scris, pe Facebook, Ionica Tarău, interpret autorizat în limbaj mimico gestural.