Actualitate

Motivul pentru care mai mulți tineri au vrut să dea bir cu fugiții când au văzut poliția. Nimeni nu se aștepta la asta!

O misiune de rutină de patrulare pe străzile municipiului Rm. Sărat a dus o la o descoperire la care nici măcar polițiștii nu se așteptau. Polițiștii au observat un grup de tineri, în zona centrală, iar comportamentul acestora li s-a părut suspect. Ei se aflau în zona sălilor de jocuri de noroc din centrul orașului, iar oamenii legii au oprit și le-au cerut să se legitimeze, mai ales că era o oră târzie. Doar că tinerii, cu vârste între 18 și 31 de ani, au încercat să evite contactul cu poliția și să dea bir cu fugiții. În aceste condiții, decizia unui control corporal a venit firesc. Nu mică le-a fost mirarea polițiștilor să descopere că tinerii erau înarmați.

„În cadrul acțiunilor pentru menținerea ordinii și liniștii publice, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Râmnicu Sărat au oprit în vederea verificării 3 râmniceni, cu vârste cuprinse între 18 și 31 de ani, iar în urma controlului corporal asupra lor au fost depistate obiecte periculoase”, informează IPJ Buzău.

Concret, fiecare dintre tineri avea o armă albă ori un obiect contondent. Unul dintre ei avea în buzunar un cuțit, unul un pumnal, iar al treilea din grup un box. Cu toții s-au ales cu dosare penale pentru port sau folosire fără drept de obiecte periculoase.

„Față de cei 3 au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, cuțitul, pumnalul, boxul sau alte asemenea obiecte fabricate sau confecționate anume pentru tăiere, înțepare sau lovire”, mai precizează reprezentanții IPJ Buzău.