Actualitate

Atenție! Imagini care te pot afecta emoțional! E înduioșător ce s-a întâmplat cu puiul de căprioară găsit în Crâng

Așa cum Șansa News a relatat deja, un pui de căprioară a fost predat autorităților de un buzoian, după ce animalul, abia venit pe lume, a fost găsit în Crâng. La acel moment, factorii responsabili au tras un semnal de alarmă, transmițând că prezența puilor de animale în unele locuri nu presupune neapărat faptul că acestea s-au rătăcit ori au fost abandonate de mamă.

Între timp, reprezentanții AJVPS Buzău au încercat să rezolve problema puiului de căprioară. Într-o primă fază au vrut să trimită puiul la Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice la Focșani, dar în final a ajuns, alături de alte animale, în menajeria AJVPS. Iar aici… bebelușul de căprioară a fost adoptat pe loc de o cățelușă.

O filmare postată pe Facebook de viceprimarul Ionuț Apostu este de-a dreptul înduioșătoare. În imagini se vede cum cățelușa, care are pui, primește puiul de căprioară să se hrănească. Iar acesta bea lapte matern ”cot la cot” cu un ”frate” câine.

”Uneori supraviețuirea capătă nuanțe incredibile! Dacă cei mai mulți nu dădeau nici o șansă la viață puiuțului de căprioară găsit în Crâng, grație unor oameni cu suflet mare de la AJVPS Buzău, puiul a fost preluat în menajeria lor alături de celelalte animale, și, aproape de neimaginat, a fost adoptat de o cățelușă alături de puii ei! Imaginile vorbesc de la sine! Am încercat să ducem puiul la Centrul de Reabilitare a Faunei Sălbatice de la Focșani însă ne-a fost comunicat că este prea mic și nu au posibilități de îngrijire! Iată însă că dragostea de mamă depășește orice bariere chiar și în lumea necuvântătoarelor!”, scrie viceprimarul Apostu în postarea care însoțește filmarea.

Adopția între specii nu este ceva nemaiîntâlnit în natură. Potrivit specialiștilor, este vorba despre instinctul matern extrem de puternic al animalelor, de obicei care au pui, iar comportamentul altruist de care sunt capabile animalele este unul natural, care nu ține cont de specie.