Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

Au apărut cazurile COVID-19 de import. Doi buzoieni abia veniți din străinătate, testați pozitiv

Direcția de Sănătate Publică raportează, sâmbătă, 16 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. Confirmările au venit în ultimele 24 de ore de la laboratoare de stat și private, iar anchetele epidemiologice sunt în desfășurare. Pacienții au vârste cuprinse între 4 și 87 de ani. În afara acestora, alte două cazuri au fost confirmate la persoane abia venite din străinătate, aflate în carantină.

”Au fost inregistrate inca doua cazuri la pacienti intrati pe teritoriul Romaniei din Suedia respectiv Marea Britanie. Cei doi pacienti se aflau in carantina, astfel ca locul de infectare s-a stabilit a fi in strainatate iar cele doua cazuri nu au fost alocate judetului Buzau. Si in cazul acestor pacienti vor fi efectuate anchete epidemiologice.” anunță DSP Buzău.

Raportarea de sâmbătă menționează și decesul cu numărul 866 de la începutul pandemiei:

”Pacient in varsta de 71 ani din Vadu Pasii este testat si confirmat cu SARS CoV2 in 05.12.2021 si internat pe sectia de pneumologie a SJU Buzau. Evolutia clinica este nefavorabila, astfel ca in 23.12.2021 pacientul a decedat. Comorbiditati: ICC cl III NYHA, cardiopatie ischemica, sdr. de hepatocitoliza, diabet zaharat tip II.”