Actualitate

AU ARS DEALURILE BUZĂULUI, ÎN WEEK-END. Imagini incredibile (VIDEO)

Val de incendii de vegetație uscată, în week-end. Nu mai puțin de 14 astfel de incendii, unele de amploare, au avut loc în acest sfârșit de săptămână. Peste 200 de hectare de teren au ars în timp ce pompieri au fost nevoiți să lupte cu flăcările alimentate de vântul puternic.

Potrivit reprezentanților ISU Buzău,  incendii mari au fost la Scorțoasa, la Beceni, în două puncte, la Grebănu, la Merei  în satul Niculești, dar și la Berca, în satul Cojanu. De asemenea, a mai ars la C.A. Rosetti, la Mitropola, Nișcov, Vernești, Policiori, Aldeni și Calvini.

Peste 200 de hectare de teren au fost incendiate, spre disperarea pompierilor care au fost nevoiți să facă față situațiilor cu risc ridicat din cauza  suprafeței mari care ardea, a vântului care  alimenta focul dar și a terenului accidentat care nu permite întotdeauna autospecialelor să intre până aproape de incendiu.

”Pe parcursul ultimelor trei zile, ISU Buzău a înregistrat un număr de 14 incendii de vegetaţie uscată, lăstăriş şi mărăciniş, acţiunea de stingere fiind una destul de dificilă şi îngreunată de vântul puternic ce s-a manifestat pe toată durata weekend-ului alimentând flăcările şi facilitând propagarea acestora.

În total, aceste incendii au distrus în urma lor o suprafaţă de peste 200 de hectare putându-se propaga la locuinţe sau la alte obiective în orice moment din cauza caracterului imprevizibil al acestora.

Reamintim cetăţenilor să ţină cont de măsurile preventive pentru a evita pierderea de vieţi, proprietăţi sau bunuri. Pe această cale rugăm populaţia să nu efectueze arderi ale vegetaţiei uscate pe terenurile agricole, mai ales în condiţii de vânt puternic pentru a nu exista riscul de a provoca adevărate tragedii.”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Buzău,  Vlăduț Pîrvu.

ATENȚIE! Incendierea terenurilor pentru igienizare este interzisă  fără înștiințarea autorităților. Cei prinși că dau foc dealurilor, fără aviz de la Primărie,  iar flăcările scapă de sub control  riscă amendă și dosar penal, dar pierd și eventuale subvenții de la APIA.