Actualitate

(UPDATE) INCENDIU DE PROPORȚII PE RAZA A DOUĂ COMUNE. Au ars zeci de hectare de vegetație uscată (FOTO)

UPDATE: Un alt incendiu a fost semnalat duminică seară pe raza comunei Berca. Din primele date, este vorba tot despre un incendiu de vegetație uscată.

” În jurul orei 21.00 a fost anunțat prin intermediul numărului unic de urgență 112, un incendiu izbucnit la vegetație uscată, pe raza localității Cojanu, din comuna Berca. La fața locului s-au deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă încadrată cu un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Buzău și pompieri voluntari, suplimentandu-se ulterior cu alte forte și mijloace în caz de nevoie. Din primele date, incendiul se propagă cu repeziciune, fiind alimentat de vântul puternic ce se manifestă în zonă” a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Vlăduț Pârvu.

STIRE INIȚIALĂ: Incendiu de proporții pe raza a două comune. Zeci de hectare de vegetație uscată au ars, duminică, la Scorțoasa si Beceni.

Imcendiul a fost semnalat în jurul orei 11.30. 15 pompieri de la ISU Buzău dar și voluntari au intervenit pentru stingerea flăcărilor. Misiunea salvatorilor a fost dificilă din cauza suprafeței mari de teren care ardea, dar și a vântului puternic, care nu făcea altceva decât să răspândească flăcările și mai mult.

Incendiul a fost stins după circa 5 ore.

Au ars circa 40 de hectare de vegetație uscată la Scorțoasa iar la Beceni aproximativ 30 de hectare de vegetație uscată, lăstăriș și mărăciniș.

Pompierii trag un semnal de alarmă și avertizează că incendierea terenurilor fără înștiințarea autorităților este ilegală si se sancționează, cei prinși riscând dosar penal.