Actualitate

AU VENIT PRIMELE BILETE DE TRATAMENT! Iată lista locurilor disponibile

Primele bilete de tratament repartizate prin Casa Județeană de Pensii au ajuns la Buzău. Deși nu este vorba despre un număr foarte mare de locuri în stațiunile balneoclimaterice, reprezentanții Casei Județene de Pensii se tem că vor rămâne cu bilete nerepartizate. Cauzele sunt, pe de o parte, restricțiile impuse de pandemie și frica de infectare, iar pe de alta perioada calendaristică în care ne aflăm, în condițiile în care, se știe, că pensionarii preferă să meargă la tratamente în timpul verii.

23 martie va fi ziua în care se va da startul tratamentelor subvenționate pentru pensionari, iar primele bilete au fost deja repartizate Casei Județene de Pensii. În total, Buzăul a primit 192 de bilete, cele mai multe fiind pentru cei cu probleme reumatismale. Însă, pensionarii din Buzău mai pot solicita tratamente și pentru afecțiuni digestive și cardiovasculare pentru că sunt locuri disponibile în stațiunile cu renume precum Covasna și Olănești. Cele mai multe locuri sunt disponibile pentru Sărata Monteoru unde, de exemplu, în prima serie pot pleca aproape 80 de buzoieni.

Chiar și așa, reprezentanții Casei Județene de Pensii se tem că vor rămâne cu bilete nerepartizate tocmai pentru că pandemia a diminuat drastic numărul doritorilor.

”Anul trecut, până la data de 12 martie, aveam înregistrate 3.434 de cereri, iar anul acesta avem 1213 cereri”, a spus Ionuţ Constantin, purtător de cuvânt al Casei Judeţene de Pensii Buzău.

Unii spun că au renunțat la tratamente de frica infectărilor, alții din cauza restricțiilor pe care le au de respectat, iar alții și pentru că bazele de tratament nu mai asigură toată gama de proceduri.

Cei care doresc un bilet de tratament pot depune cerere online, prin poştă, sau direct la ghişeele instituţiei. Un sejur la băi durează 12 zile iar pensionarul beneficiază de gratuitate în procent de 50 la sută.

Casa Județeană de Pensii urmează să mai primească bilete de tratament și în lunile următoare, bilete deja repartizate fiind doar cele disponbile în unitățăile de cazare proprii Ministerului Muncii prin Societatea de Tratament Balnear și Recuperarea Capacității de Muncă.