Actualitate

(AUDIO) Cum se apără primarul din Cătina, acuzat că ar fi agresat-o pe secretara instituției. Ce s-a mai întâmplat și astăzi

Vin informații noi cu privire la scandalul care a avut loc, în cursul zilei precedente, în Primăria Cătina. Într-o declarație pentru șansanews.ro, primarul Alexandru Constantin Fulgeanu, acuzat că ar fi agresat-o pe secretara instituției, a explicat cum s-au desfășurat evenimentele, din punctul său de vedere, afirmând că nu este nicidecum vorba despre o agresiune. În plus, edilul șef spune că, în susținerea afirmațiilor sale, există probe video. Conflictul ar fi pornit din biroul primarului și de față ar fi fost mai multe persoane:

”Tot continuând discuția, doamna purtând discuția pe un ton amenințător și ridicat, am invitat-o afară. Eu fiind primar, biroul era biroul secretariatului meu, nu biroul de lucru al dânsei. A refuzat în repetate rânduri și am condus-o frumos de mână. La un moment dat, dânsa a dat senzația că se împiedică, că alunecă, nu știu ce a făcut , am ajutat-o și am susținut-o să nu cadă pe jos. În susținerea a tot ceea ce vă spun există probe video în care dumneaei recunoaște că nu am dat în ea, nu am târât-o și nu a căzut pe jos. A ieșit afară din birou și a început scandalul. I-am atras atenția să nu mai continue cu circul și să plece acasă. Să se ducă să se calmeze. I-am spus să plece acasă. Aceasta nu este atitudine de tolerat în UAT Cătina. Am intrat în biroul meu, iar doamna a sunat la 112 spunând că am agresat-o. În fine, departe de orice adevăr treaba asta, au venit domnii de la Poliție. Repet, discuția s-a purtat și în prezența altor persoane, nicio secundă nu am fost doar eu cu dânsa. Tot timpul au fost cinci persoane”, a povestit pentru sansanews.ro primarul din Cătina.

Cercetările la fața locului au continuat și astăzi. Atât primarul cât și alți angajați ai Primăriei au stat, din nou, de vorbă cu polițiștii. Secretara care a sunat la 112 nu a fost la serviciu, potrivit primarului Alexandru Constantin Fulgeanu.

”Noi am venit la Primărie. Am fost înștiințați că mai vin domnii de la Poliție să mai facă niște cercetări suplimentare și am venit, și eu, și celelalte două doamne, și am răspuns (n.r. prezente la discuțiile de ieri), dar doamna secretară nu a venit și nici nu a anunțat drept pentru care am pus colegii să o consemneze, în condică, ca fiind absentă nemotivat”, a precizat primarul din Cătina.

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliției au declarat pentru șansanews.ro că deocamdată nu a fost înregistrată nicio plângere cu privire la scandalul care a avut loc ieri în Primăria Cătina.

”În cauză, polițiștii, sub coordonarea Parchetului, au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtate abuzivă iar aceștia continuă cercetările în vederea luării măsurilor legale care se impun”, transmit reprezentanții Biroului de Presă din cadrul IPJ Buzău.

La rândul său, primarul Alexandru Constantin Fulgeanu spune că încă de la preluarea mandatului au existat neînțelegeri între domnia sa și secretara instituției.

”De când sunt primar, referitor la comportamentul și atitudinea doamnei secretare a fost înștiințată  și Prefectura, în repetate rânduri. Și nu mi s-a răspuns. Nimeni nu a venit să încerce să medieze. Doamna secretar a refuzat dialogul și comunicarea cu mine încă de la început”, a spus primarul din Cătina.

Amintim că ieri, în jurul orei 14.00, a fost primită o sesizare prin apel unic de urgență 112, din Cătina. O femeie în vârstă de 53 de ani a spus că a fost agresată de angajatorul său, un bărbat în vârstă de 41 de ani. Mai multe detalii aici.