Actualitate

Aventură pe străzile Buzăului. Se dă startul vânătorii de comori urbane

Ești din afara Buzăului și vrei să-l cunoști? Te ajutăm! Ești buzoian și credeai că știi toate tainele acestui oraș frumos? Îți dovedim că încă mai sunt curiozități de aflat! Este provocarea lansată tuturor celor care vor să intre în aventura ”Descoperă comorile urbane” lansată de Societatea Exploratorilor împreună cu reprezentanții Centrului Cultural Alexandru Marghiloman și Muzeul Județean Buzău.

Startul aventurii se va da duminică, începând cu ora 9.00 și sunt așteptați să pornească în cursă toți cei care vor să petreacă și altfel câteva ore din weekend.

”Societatea Exploratorilor provoacă iubitorii de aventură de orice vârstă la o nouă vânătoare de comori pe străzile și prin parcurile Buzăului. Astfel, organizația duce mai departe tradiția concursului de explorare urbană care a ajuns anul acesta la cea de-a treia ediție. Evenimentul va avea loc duminică, 10 iulie, începând cu oara 9.00. Startul concursului se va da în zona părculețului din fața Prefecturii, însă până atunci, iubitorii de aventură și mișcare în aer liber sunt așteptați să se înscrie în competiție.  Nu există limită de vârstă, ci doar câteva reguli care trebuie respectate la formarea echipelor”, informează organizatorii.

Provocarea este una extrem de solicitantă mai ales că toate comorile trebuie identificate după ce concurenții vor descoperi răspunsurile corecte la ghicitorile care le ascund. Practic, timp de câteva ore concurenți vor explora orașul, pe un traseu pe care vor avea de trecut peste mai multe provocări pentru a strânge cât mai multe puncte.

”Ei vor avea un set de ghicitori pe tot parcursul traseului și vor descoperi în drumul lor diferite obiective, în funcție de răspunsurile ghicitorilor. Vor avea o sesiune de întâlniri cu oameni care explica punctele respective, locațiile fiind secrete, ele trebuie descoperite”, a spus Ștefan Craiu, reprezentant Centrul Marghiloman.

Până acum s-au înscris în concurs 200 de participanți, însă lista înscrierilor este în continuare deschisă.

Se va concura pe patru categorii după cum urmează:

  • Family – echipe formate din cel puțin un copil de maxim 7 ani, și cel puțin un adult peste 18 ani.
  • Boboci – echipe formate din fete, băieți sau mixte, din clasele I – IV,  cu cel puțin un adult peste 18 ani în componență.
  • Gimnaziu – echipe formate din fete, băieți sau mixte, cu cel puțin un membru peste 18 ani
  • Liceeni – echipe formate din fete, băieți sau mixte, cu cel puțin un membru major.

Fiecare echipă va fi alcătuită din trei membri care trebuie să aibă obligatoriu asupra lor o busolă și cel puțin un smartphone.

Primii 15 participați vor primi premii de la sponsorul principal. Câștigătorii vor fi premiați în aceeași zi la Foișorul din Crâng, în cadrul unei festivități programate pentru ora 15.00.