Actualitate

Piscinele, oaza de răcoare din zilele toride. Cât costă bălăceala

Dacă drumul până la mare este prea lung sau prea costisitor, iar o vacanță la munte este programată pentru o altă perioadă, cea mai bună alegere pentru aceste zile toride de vară, când soarele arde cu putere și urcă mercurul din termometre la peste 30 de grade Celsius la umbră, rămâne o bălăceală la piscină.

Și, chiar dacă Buzăul nu beneficiază de un parc acvatic ca în Brașov, sau o piscină imensă cu tobogane spectaculoase ca în Galați, atât în municipiul reședință de județ cât și în zonele turistice găsim câteva piscine unde ne putem răcori. Bălăceala însă costă și, în funcție de serviciile oferite și ziua săptămânii, fiecare locație are o taxă ce poate porni de la 20 de lei și poate ajunge până la o valoare de trei ori mai mare.

De la 20 de lei, intrarea la o piscină în municipiul Buzău

Dacă în acest weekend vă aflați în municipiul Buzău și nu aveți în plan nici măcar un drum până într-o zonă turistică a județului atunci puteți alege una dintre cele trei piscine din oraș. O variantă este piscina din Parcul Tineretului. Proprietarii promit distracție pe cinste, iar pentru accesul la piscină taxa este de 20 de lei în timpul săptămânii, în timp ce sâmbătă și duminica tariful crește cu 10 lei de persoană.

O taxă de 40 de lei va fi plătită de cei care vor alege piscina care se află la ieșirea din municipiul Buzău, spre Mărăcineni în timp ce proprietarii campusului aflat în partea opusă a orașului, lângă Drăgaică, au o taxă de intrare la piscină de 30 de lei în timpul săptămânii și 40 de lei în weekend. Aici, proprietarii le oferă celor care vor un răsfăț în plus baldachine elegante la prețul de 40 de lei. Cei care o zi specială pot alege și o baie în jacuzzi. Taxa este de 40 de lei pentru 30 de minute/maxim 6 persoane.

Piscinele cu apă sărată, atracția verii la Sărata Monteoru

Momente speciale promit și proprietarii piscinelor din Sărata Monteoru unde atracția verii o reprezintă piscinele cu apă sărată. În total sunt trei astfel de locații. Una este la Casa cu Tei, iar aici o zi de bălăceală costă 55 de lei. Însă, prețul scade dacă se stă la piscină doar dimineață sau doar după amiază, respectiv seria 1 (09:00 – 13:30): 40lei/pers și seria 2 (14:00 – 19:00): 35lei/pers. De asemenea, pentru cei cazați la pensiune accesul la piscină este gratuit. Sâmbătă și duminica tariful este de 65 de lei de persoană, iar copiii cu înălțimea sub un metru nu plătesc nicio taxă, indiferent de ziua săptămânii.

Tot apă sărată este și la Pensiunea Duet. Aici taxa de intrare este de 60 lei adulți și 50 lei copii, prețurile includ sezlong, umbrelă și măsuță. Cei cazați la pensiune au accesul la piscină gratuit.

La piscina cu apă sărată de la Cazino Hotel&Spa intrarea este de 50 de lei pentru adulți și 30 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 10 ani.

Pensiunea Caprice vine însă cu o altă ofertă: piscina cu apă dulce și o oază de verdeață. Clienții cazați în cadrul complexului beneficiază de acces gratuit la piscină și sezlong în limita disponibilității, în timp ce turiștii care ajung doar pentru a petrece câteva ore de relaxare la piscină trebuie să plătească 40 de lei, în timpul săptămânii și 50 de lei în weekend. Pentru un plus de relaxare, gazda oferă baldachin la umbră la prețul de 50 de lei pentru 4 persoane.

Un alt punct de relaxare în aceste zile este și piscina de la Popasul Merei. Aici intrarea este de 40 de lei pentru adulți și 30 de lei pentru copii.

De asemenea, o locație nou în județul Buzău este complexul de la Shurra Merei. Este o zonă de bungalouri și piscină amenajată în mijlocul viilor astfel că turiștii cazați acolo vor avea parte de o experiență cu totul inedită. Accesul la piscina de aici se va face doar în limita locurilor rămase libere în funcție de numărul turiștilor cazați.