Actualitate

”BACK TO LIFE, BACK TO CULTURE, BACK TO SCHOOL” REVINE LA MUZEUL JUDEȚEAN! Primul atelier, programat pe 10 mai

Lansate în premieră la finalul lunii martie, atelierele de dezvoltare personală organizate la Muzeul Județean Buzău revin după o pauză de aproape o lună de zile. Seminariile au fost extrem de solicitate de elevii și adolescenții care, cu ajutorul specialiștilor, au învățat să se exprime mai ușor și să-și gestioneze mai bine emoțiile în această perioadă de pandemie, când au fost nevoiți să facă față multor schimbări atât la școală cât și în obiceiurile zilnice.

”Reluăm atelierele de dezvoltare personală, pentru elevi, organizate în cadrul proiectului „Back to Life, Back to Culture, Back to School”, realizat de muzeul nostru în parteneriat cu Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău și Club Rotary Buzău. Copiii și adolescenții vor avea prilejul să descopere lucruri noi despre universul lor interior, să învețe câteva tehnici care să-i ajute în gestionarea emoțiilor negative și să dezvolte atitudini pozitive față de sine și față de ceilalți”, a anunțat directorul Daniel Costache pe pagina de Facebook a Muzeului Județean Buzău.

Primele ateliere sunt programate pentru 10 mai, când planificate workshopurile: “Sunet și echilibru”, “Debate”, “Bunele maniere”, “Călătorie în țara emoțiilor I” și “Emoții vizuale”.

Accesul este liber la toate atelierele organizate în cadrul proiectului.

”Scopul proiectului este de a-i ajuta pe elevii de gimnaziu, din județul Buzău, să-și gestioneze emoțiile, în contextul pandemiei de coronavirus (COVID-19), și să dezvolte atitudini pozitive față de sine și față de ceilalți. Închiderea școlilor, cursurile în regim online, lipsa interacțiunii directe cu prietenii și colegii, avalanșa de informații referitoare la evoluția epidemiei – toți acești factori stresanți au efecte negative asupra copiilor, pentru care activitățile de educație nonformală, desfășurate în muzeu, pot fi un sprijin real”, a spus Costache.

Workshop-urile se organizează la sediul Muzeului Județean Buzău, cu respectarea normele sanitare în vigoare și cu maximum 5 participanți per atelier, existând o planificare clară.