Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

Bebeluș, confirmat cu coronavirus ! 14 localități din județ au, în prezent, cazuri COVID

Nicio zi fără confirmări COVID! O arată datele trimise, în fiecare zi, de Direcția de Sănătate Publică potrivit cărora și în ultimele 24 de ore trei buzoieni au fost infectați cu SARS-CoV-2. Printre noile cazuri este și un bebeluș de doar patru luni, despre care, din păcate, epidemiologii nu au foarte multe date.  

Valul patru al pandemiei face victime în rândul pacienților de toate vârstele. Ultimele teste au arătat că au fost infectați cu noul coronavirus o tănără de 20 de ani, un bebeluș de doar patru luni dar și un bătrân de peste 70 de ani.

”Pacienta în vârstă de 20 de ani, a prezentat ușoară simptimatologie și s-a testat la un centru mobil din București cu test rapid. Este vaccinată cu schema completă de vaccinare și nu cunoaște sursa de infectare. Pacienta este în izolare la domiciliu sub monitorizarea medicului de familie. Pacientul în vârstă de 73 de ani a prezentat ușoară simptomatologie și este din Valea Râmnicului. Nu este vaccinat și nu cunoaște sursa de infectare. Este internat la Spitalul Rm. Sărat. Pentru cel de-al 3-lea pacient, în vârstă de 4 luni, mama nu a lăsat date de contact la SAJ”, au transmis reprezentanții Prefecturii Buzău.

Situația epidemiologică la zi din județul Buzău:

  • Număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 12643
  • Număr persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei:12169
  • Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 439
  • Număr persoane în carantină la domiciliu:1008
  • Număr persoane aflate în izolare la domiciliu: 28
  • Număr persoane testate in ultimele 48 ore: 377

În prezent, sunt active 25 de cazuri, distribuite în 14 localități. Cele mai multe sunt în municipiul Buzău, respectiv 8.

În prezent, 14 bolnavi sunt internați, doi fiind în stare gravă, la ATI. Este vorba despre un barbat în vârstă de 32 de ani, spitalizat la Terapie Intensivă din 16 august. Bărbatul a avut nevoie de mască CPAP. Tot la ATI este internată din 10 august și o femeie în vârstă de 79 de ani, tot pe mască CPAP. Femeia are și alte afecțiuni.