Actualitate

Bilanț tragic: aproape 40 de persoane decedate în decursul unui an, pe șoselele din Buzău! Care a fost cel mai grav accident în 2021

Mai puține accidente rutiere, dar mai multe pierderi de vieți omenești.

Statisticile întocmite de polițiștii buzoieni arată că în 2021, tendința a fost de scădere la capitolul accidente rutiere. Astfel, anul trecut s-au înregistrat cu 8% mai puține accidente grave de circulație, scăderi fiind înregistrate și în ceea ce privește numărul persoanelor rănite grav. Dar, situația a fost cu totul alta la capitolul persoane care și-au pierdut viața în urma accidentelor produse pe șoselele județului Buzău. 38 de persoane au decedat în accidente rutiere în anul 2021, cu 4 mai multe faţă de anul precedent.

Cel mai grav accident rutier s-a produs în martie, la Glodeanu Siliștea. 3 persoane, colegi de serviciu, au murit iar alte două au fost rănite după ce mașina în care se aflau a fost scăpată de sub control, a lovit un copac, apoi s-a răsturnat pe câmp de mai multe ori. Toți cei cinci oameni care se aflau în mașina care s-a răsturnat erau colegi de serviciu, la o societate din Căldărușanca, și se îndreptau spre locul de muncă. Detalii, AICI.

În ceea ce privește principalele cauze generatoare de accidente rutiere în 2021 pe primul loc a fost indisciplina pietonală, urmată de viteza neregulamentară, angajarea în depăşiri neregulamentare şi pătrunderile pe contrasens.

Pentru că au încălcat regulile în trafic, mii de șoferi au predat permisele polițiștilor, anul trecut, și au lăsat pentru o vreme mașinile în garaj.

“Au fost desfășurate peste 924 de acţiuni şi controale, context în care au fost constatate aproximativ 65.500 de contravenţii la regimul circulaţiei fiind reţinute 6.668 de permise în vederea suspendării dreptului de a conduce. Totodată, au fost retrase până la remedierea defecţiunilor 1109 certificate de înmatriculare. În anul 2021, polițiștii buzoieni au constatat 710 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere”, se arată în bilanțul pe 2021 al IPJ Buzău.