Actualitate

Felicitați de Poliție pentru spiritul civic de care au dat dovadă! Doi buzoieni au găsit sume impresionante de bani și le-au predat fără să ezite (Video)

Spiritul civic încă există. Au demonstrat-o doi buzoieni care au găsit borsete cu sume importante de bani pierdute de proprietari, dar nu s-au gândit nicio clipă să și le însușească. Au mers direct la Poliție și le-au predat pentru a fi înapoiate proprietarilor.

În primul caz, o adolescentă de 14 ani, din municipiul Buzău, a găsit pe strada Plevnei, în timp ce mergea la școală, o borsetă în care se aflau acte și bani, valută și lei, în total 10 000 lei. Fata a mers direct la Poliție. Oamenii legii au stabilit că borseta aparține chiar unui localnic de pe acea stradă, așa că au mers rapid la locuința acestuia pentru a-i înapoia bunurile. Bunuri pe care buzoianul nici nu avea idee că le pierduse. De fapt, cu o seară înainte, când a coborât din mașină, bărbatul a scăpat borseta, fără să-și dea seama. Astfel, geanta în care avea documentele și banii a stat toată noaptea pe stradă, fiind găsită abia dimineață de tânăra de 14 ani.

În celălalt caz, Gheorghe Ioniță, un bătrân din Vadu Pașii care venise în municipiul Buzău pentru a-și cumpăra cele necesare pentru iarnă, a pierdut o geantă în care avea suma de 6 300 lei. Bătrânul a uitat borseta într-un autobuz și aproape că își luase adio de la ea. Din fericire, un om cu frică de Dumnezeu a găsit-o.

Marian Andronescu, un localnic din comuna Săgeata a găsit borseta, s-a uitat în ea, și fără ezitare a sunat șeful de post al comunei Săgeata pentru a-l informa că a găsit o sumă importantă de bani. Luni, Marian Andronescu a fost felicitat de polițiștii din Buzău și răsplătit pentru gestul său, demn de toată lauda.

Polițiștii reamintesc că însuşirea bunului găsit reprezintă infracţiune dacă bunul nu este predat poliţiei în termen de zece zile şi se pedepseşte cu închisoare de la o lună la trei luni, sau cu amendă. Păgubiții nu se mai așteptau să-și găsească banii, și s-au bucurat foarte mult când poliția i-a anunțat că banii sunt în siguranță.