Actualitate

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, în cifre. Câți participanți au reușit să obțină un interviu cu angajatorii

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, care s-a desfășurat vineri în cinci localități din județul Buzău, nu s-a derulat așa cum se așteptau reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă. După cum Șansa News a scris aici, încă din ziua bursei s-a văzut că e un interes scăzut al persoanelor apte de muncă în comparație cu oferta bogată de job-uri.

Acum, după ce a tras linie, AJOFM Buzău are și datele concrete privind modul în care s-a desfășurat bursa.

Astfel, la nivelul întregului județ au fost aproape 700 de job-uri puse la bătaie, cele mai multe în municipiul Buzău. În oraș au fost ofertate 588 de locuri de muncă. Pe la standurile angajatorilor nu au trecut însă decât 412 persoane, din care doar un sfert, respectiv 104 persoane, făceau parte din grupul țintă, adică erau absolvenți ai promoției de anul acesta a unei forme de învățământ, fie ea liceală sau universitară. Dintre cei care au fost prezenți la bursă, numai 161 de persoane au obținut un interviu față în față cu angajatorul, dintre acestea 51 fiind absolvenți.

În celelalte locații în care s-a desfășurat bursa, interesul a fost, în schimb, mai crescut comparativ cu oferta.

La Rm. Sărat, au trecut 202 persoane pe la standurile angajatorilor (din care 62 absolvenți), în condițiile în care la bursă angajatorii au venit cu 68 de posturi vacante. 76 de persoane au obținut un interviu, până la finalul zilei, ceea ce, matematic, înseamnă că toate locurile de muncă ar putea fi ocupate după această etapă.

La Pătârlagele, 39 de oameni au vizat cele 16 posturi vacante, iar 14 au obținut interviul. La Pogoanele au fost 36 de participanți și 16 posturi, iar 9 persoane au ajuns la faza interviului. În fine, oferta cea mai slabă a fost la Nehoiu, unde la bursă au fost prezenți 4 agenți economici cu 6 oferte de muncă. 21 de localnici au trecut pe la standurile angajatorilor, iar dintre aceștia 7 au fost selectați pentru interviu. Dintre ei, unul singur face parte din categoria absolvenților.