Actualitate

Burse pentru elevii de merit ai Buzăului. Fundația Comunitară pune la bătaie aproape 50.000 de lei

Oportunitate uriașă pentru elevii talentați, cu rezultate școlare și extrașcolare deosebite, dar cu posibilități financiare reduse. Fundația Comunitară Buzău va susține și în anul școlar următor educația și performanța astfel că pune la bătaie aproape 50.000 de lei, bani din care vor putea fi acordate 16 burse pentru elevii de merit ai Buzăului.

”Fondul de Burse, ediția a II-a, este dezvoltat de Fundația Comunitară Buzău pentru elevii cu rezultate școlare și extrașcolare bune și cu potențial deosebit, dar cu resurse limitate.  Bursele sunt însoțite și de mentorat, prin activități organizate de Fundația Comunitară Buzău în colaborare cu antreprenori, profesori sau specialiști locali, din Buzău. Prin Fondul de Burse, ediția a II-a vrem să dăm încredere tinerilor de astăzi că se află pe drumul cel bun și că prin educație pot reuși să ajungă unde își doresc”, susțin inițiatorii proiectului.

Fiecare bursă are o valoare de 3000 de lei, bani ce vor fi acordați în 10 tranșe, egale. Cu această sumă, câștigătorii vor putea achita căminul, cantina sau transport școlar, în cazul celor care fac naveta din mediul rural. De asemenea, în funcție de necesități, elevii își pot cumpăra rechizite sau cursuri de perfecționare sau tabere educaționale.

”Prin programul Fondul de Burse, ediția a II-a, oferim 16 burse în valoare de 3.000 RON/an și mentorat pentru elevii din clasele VI-VIII, cu rezultate școlare și extrașcolare deosebite înscriși la o unitate de învățământ din municipiul Buzău și care au resurse financiare limitate, pentru a le permite să aibă acces la o educație de calitate, pentru a încuraja angajamentul și dedicația față de învățare și pentru a-i motiva să-și atingă potențialul maxim”, informează Fundația Comunitară Buzău.

Criterii de eligibilitate pentru Fondul de Burse

  • Elevii înscriși în clasele VI-VIII (în anul școlar 2023 – 2024) care studiază la unitățile de învățământ din municipiul Buzău
  • Media generală pe anul școlar anterior (2022 – 2023) să fie mai mare de 9.50.
  • Venitul net pe membru de familie în ultimele 3 luni să nu fie mai mare de 1.600 lei.
  • Elevul sau reprezentantul legal să dețină și să prezinte un cont bancar la semnarea contractului.

Mai multe detalii despre condițiile de participare, procesul de selecție dar și documentele necesare înscrierii în acest proiect găsiți aici.

Cei care doresc să participe la această selecție trebuie să știe că termenul limită de transmiterea documentelor este 31 iulie 2023, până la ora 17.00.

Fondul de burse a reprezentat o oportunitate și pentru buzoianul Alexandru Gheorghiță, șeful de promoție din acest an al uneia dintre facultățile Universității Politehnice București. El a absolvit Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice cu media 9,30. Buzoianul este unul dintre bursierii susținuți de Fundația Comunitară Buzău. Detalii aici.