Actualitate

Buzău, ținutul vântului puternic! Misiunile de lichidare a incendiilor din week-end, îngreunate de rafale (FOTO, VIDEO)

Buzăul a ieșit, luni dimineață, de sub codul galben de vânt puternic, valabil la câmpie, dar rămâne valabil un altul pentru zona montană. Până la ora 15,00, în zonele montane vor fi intensificări ale vântului cu rafale de 70….90 km/h, spulberând zăpada. De altfel, pe tot parcursul week-end-ului, s-au succedat avertizările de vânt puternic.

Rafalele de peste 50 km/h nu au produs incidente, dar au îngreunat misiunile de stingere a incendiilor, desfășurate de pompierii buzoieni. Cel mai amplu a fost un incendiu de vegetație care a cuprins, sâmbătă seara, dealurile din comuna buzoiană Zărnești. Flăcările s-au extins pe 200 de hectare, inclusiv în comuna Beceni. Amploarea pe care a căpătat-o incendiul a fost favorizată de rafalele de vânt.

Anunțat în jurul orei 19,00, incendiul a fost lichidat după circa patru ore. Intervenția a angrenat 11 pompieri cu trei autospeciale, dar și 20 de voluntari ai serviciilor pentru situații de urgență de la primăriile celor două comune.

În week-end, în județul Buzău au fost peste 10 incendii de vegetație, care au cuprins o suprafață totală de 20 de hectare, de zece ori mai mică decât cea mistuită în incendiul de la Zărnești-Beceni.