Actualitate Social

Și-au lăsat familiile și au decis să își întemeieze un nou cămin la mii de kilometri distanță. Povestea a doi tineri nepalezi care vor să se stabilească la Buzău (VIDEO)

SURSA știridebuzău.ro
SURSA știridebuzău.ro

De câțiva ani, prezența muncitorilor asiatici pe străzile Buzăului a devenit o obișnuință. Sunt persoane care și-au lăsat familiile acasă și au plecat peste granițe pentru un salariu motivant și condiții decente de muncă. Muncitorii asiatici sunt  prezenți nu doar pe șantierele din construcții, ci și în bucătăriile restaurantelor din Buzău.

Sursa știridebuzău.ro

Ramesh, un tânăr de 34 de ani, este unul dintre bucătarii nepalezi care prepară bucate alese buzoienilor. Potrivit știridebuzău.ro, tânărul bucătar a ajuns la Buzău în urmă cu câțiva ani. S-a îndrăgostit de aceste meleaguri și a decis să rămână aici, să muncească. Mai mult, după scurt timp, și-a chemat și soția alături de el, la Buzău.

Cei doi tineri și-au închiriat un apartament și și-au amenajat un adevărat cămin.

”Soția mi-a adus mai multe lucruri din Nepal, printre care și statueta cu zeul Ganesh, simbolul nostru suprem. După cum vedeți, seamănă cu un elefant. Îl invocăm de fiecare dată când începem ceva nou și ne rugăm la el dimineața”, a declarat Ramesh jurnaliștilor de la știridebuzău.ro.

Nu au uitat de tradițiile lor.

”Am adus ceai din Nepal. Îi spunem ciya în Nepal, chaay în India, ceai în română, exact ca în India. La noi, oaspeții sunt serviți cu ceai, nu cu cafea, atunci când îți intră în casă”.

Cei doi tineri nepalezi s-au acomodat foarte ușor în Buzău. Nu le-a fost deloc greu, mai ales că au aproape prieteni din țara lor, sosiți, la fel ca și ei, să muncească pentru un salariu mult mai atractiv decât în propria țară.

Citiți mai multe despre povestea tinerilor nepalezi, pe www.știridebuzău.ro.