Actualitate

Buzăul, în elita mondială! O buzoiancă, arbitru la Campionatul Mondial de Fotbal Feminin

Australia și Noua Zeelandă găzduiesc, în această perioadă, Campionatul Mondial de Fotbal Feminin. Cea mai importantă competiție din fotbalul feminin internațional se desfășoară în perioada 20 iulie – 20 august, iar la start s-au aliniat 32 de echipe din tot atâtea țări.

România este reprezentată la mondiale de două arbitre, dintre care una este buzoiancă. Este vorba despre Mihaela Țepușă, nominalizată încă din luna ianuarie pentru a arbitra la mondialele de anul acesta. Ea este însoțită de încă o româncă, pe nume Iuliana Demetrescu.

Țepușă este parte a unei echipe de arbitre de renume, printre care Michelle O`Neil din Irlanda, Cheryl Foster din Țara Galilor și Franca Overtoom din Olanda. Debutul său la mondiale ca arbitru a avut loc pe 26 iulie, la meciul dintre Japonia și Costa Rica, unde la centru a fost Martia Sole Ferrieri Caputi, iar la cealaltă linie, Francesca di Monte.

Pentru Țepușă este deja a cincea participare la un campionat mondial. Anterior a mai arbitrat la Campionatul Mondial de Senioare din Franța, 2019, Campionatul European de Senioare, 2017, Campionatul Mondial de Junioare U20 (Papua Noua Guinee), 2016 și Campionatul Mondial de Junioare U 17.

Deși și-a dorit să devină ziarist sportiv, Țepușă spune că și-a ales înțelept cariera, deoarece nu ar mai exista un alt domeniu în care să fi avut o asemenea ascensiune rapidă la nivel mondial. Totuși, arbitrajul nu îi ocupă tot timpul, iar în paralel urmează studii în domeniul juridic. Cum în copilărie adora să învețe și să privească diverse competiții sportive, buzoianca promite că se va ocupa în viitor și de copiii care își doresc vor să devină arbitri.

Etichete