Actualitate

Buzăul, inclus în „Ruta Cultural Turistică a obiectivelor memoriale din România dedicate eroilor căzuți pentru libertate”

foto: Facebook Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului - Mausoleul Mărășești

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a anunțat recunoașterea unei noi rute cultural-artistice. Momentul a fost anunțat de Ziua Națională, pentru a marca împlinirea a 104 ani de la Unire.

Este vorba despre „Ruta Cultural Turistică a obiectivelor memoriale din România dedicate eroilor căzuți pentru libertate”, care include județele Constanța, Buzău și Vrancea.

”Pentru că purtăm cu noi datoria de a duce mai departe valorile înaintașilor noștri, în cinstea memoriei celor care au luptat pentru onoare, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului recunoaște o nouă Rută Cultural Turistică, dezvoltată pe plan național. Aceasta cuprinde 80 de obiective memoriale din trei județe, respectiv Vrancea, Constanța și Buzău, fiind dedicată curajului, puterii de sacrificiu și dorinței de trăi liberi pe pământ românesc. Invit atât românii, cât și turiștii străini, să parcurgă cu interes obiectivele incluse în această rută, care reușește să surprindă un fragment important din istoria țării noastre!”, a transmis ministrul liberal al Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Printre obiectivele incluse în rută se numără Mausoleul Mărășești, Monumentul Ecaterina Teodoroiu, placa comemorativă a Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța, Troița Eroilor din Tichilești, Ruinele Mausoleului de la Racovițeni, Memorialul „Închisoarea Tăcerii”. Lista rămâne deschisă și pentru includerea altor monumente.

”Scopul acestui demers îl reprezintă valorificarea potențialului turistic, cultural și istoric, precum și creșterea numărului de turiști din județele Constanța, Buzău și Vrancea, dar și din regiune. Printre obiectivele cuprinse în rută, menționăm: Mausoleul Mărășești, Monumentul Ecaterina Teodoroiu, placa comemorativă a Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța, Troița Eroilor din Tichilești, Ruinele Mausoleului de la Racovițeni, Memorialul „Închisoarea Tăcerii” și multe altele.

„Ruta Cultural Turistică a obiectivelor memoriale din România dedicate eroilor căzuți pentru libertate” rămâne în continuare deschisă pentru autorităţile publice locale, dar şi pentru asociaţiile din domeniul turismului/culturii, care doresc să se alăture”, arată Ministerul Antreprenoriatului și Turismului într-un comunicat.