Actualitate

BUZĂUL VA AVEA UN NOU TEATRU! Instituția va fi dedicată, în special, tinerilor

Buzăul va avea un nou teatru, al doilea după Teatrul “George Ciprian”. Va fi o instituție prin intermediul căreia autoritățile vor să îi ajute pe tinerii din oraș să se pregătească pentru o carieră în domeniul teatrului.

Anunțul privind proiectul noului teatru a fost făcut în emisiunea Focus News de la Focus Tv de către Oana Matache, consilier local municipal în urma votului de la alegerile de duminică. Oana Matache a dezvăluit că pe lista proiectelor ce vor fi realizate în perioada următoare la Buzău se regăsește înființarea Teatrului de Artă. Instituția ar urma să ia naștere printr-o colaborare a autoritățile municipale și județene. Inițiatorii proiectului vor să vină astfel în sprijinul tinerilor din Buzău, să-i ajute să-și pună în valoare talentul cu care au fost înzestrați.

“Se va înființa Teatrul de Artă la Buzău, care va fi un teatru de repertoriu, unde  tinerii vor putea beneficia de ateliere de dezvoltare personală, de arta actorului, de teatru ș.a.m.d. . Vom veni cât mai mult în sprijinul lor. Avem un proiect și finanțări pentru un festival educațional. Finanțarea în vederea realizării teatrului va fi în parteneriat cu Consiliul Județean. Nu s-a stabilit deocamdată unde va avea sediul, s-a luat în calcul inclusiv Centrul Cultural Alexandru Marghiloman.”

Noua instituție va fi dedicată, în special, tinerilor iubitori de artă și frumos. Teatrul de Artă va pune în valoare talentele locale, actorii și regizorii consacrați, dar și pe cei al căror vis este să joace pe scena unui teatru. Grupurile de actori din liceele din Buzău, de pildă, vor scăpa de grija unui spațiu adecvat pentru repetiții. Tot aici, buzoienii iubitori de teatru vor putea lua parte la spectacole de calitate, puse în scenă de actori renumiți.