Actualitate

DOINA TUDOR, FOST SENATOR DE BUZĂU, ACHITATĂ DEFINITIV ÎN DOSARUL ASF!

Doina Tudor, fost senator PNL de Buzău, a fost achitată definitiv în  dosarul în care a fost judecată pentru complicitate la luare de mită. Aceeași decizie a fost luată și în cazul fostului său soț, Daniel George Tudor, fost vicepreşedinte al ASF, judecat în același dosar pentru luare de mită. Magistrații Curții de Apel București au respins apelul formulat de procurorii anticorupție și au menținut decizia luată în vara anului 2018 de Tribunalul București, respectiv de achitare a Doinei Tudor și a lui Daniel Tudor.

Doina Tudor, fost senator PNL de Buzău în perioada 2012-2016, a fost trimisă în judecată în aprilie 2016, sub acuzația de complicitate la luare de mită. La acel moment, procurorii o acuzau că în 2013 ar fi primit și înmânat soțului său de la acel moment 200 000 de euro, bani pe care Ovidiu Marian, secretar general al Senatului la acea vreme, i-ar fi cerut pentru Daniel Tudor de la acţionarul majoritar al unei societăți de asigurări, firmă supusă unui control amănunțit. Ovidiu Marian i-ar fi dat asigurări afaceristului că în schimbul mitei, Daniel Tudor va închide ochii și va scoate firma de asigurări basma curată, chiar dacă avea un grad ridicat de risc. La finalul controlului, susțineau procurorii, s-a arătat că societatea de asigurări este una sigură.

Acum, la 4 ani de la trimiterea în judecată a Doinei Tudor pentru complicitate la luare de mită, fostul senator de Buzău a fost achitat definitiv.

În acest caz, Doina Tudor a fost reținută pentru 24 de ore, în februarie 2016. Ulterior a fost plasată în arest la domiciliu pentru 30 de zile.