Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

BUZOIAN DE 55 DE ANI, FĂRĂ COMORBIDITĂȚI, UCIS DE CORONAVIRUS!

Buzăul înregistrează zeci de cazuri noi dar și noi decese în rândul bolnavilor de coronavirus. În ultimele 24 de ore, alte 29 de persoane din județul Buzău au fost confirmate cu infecție cu COVID-19. Este vorba despre pacienți cu vârste cuprinse între 21 și 69 de ani. Cei mai mulți au aflat că au contractat virusul după ce s-au prezentat la spital cu diverse probleme și au fost testați pozitiv, însă 7 buzoieni au fost testați și diagnosticați la cerere, la laboratoare private. Pacienții nou confirmați au fost internați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, la Spitalul Județean de Urgență Buzău, Spitalul ”Victor Babeș” din București.

Pe de altă parte, autoritățile din Buzău raportează și 2 noi decese. Dacă unul dintre pacienții decedați fusese confirmat cu coronavirus dar avea și alte afecțiuni, îngrijorător este că celălalt nu se afla în evidențele medicilor cu nicio boală. Potrivit raportării DSP Buzău, este vorba despre un bărbat în vârstă de 55 de ani, internat inițial la Spitalul Județean de Urgență Buzău și transferat apoi la Spitalul ”Victor Babeș” din București. Buzoianul, confirmat cu infecție cu COVID-19, nu a mai putut fi salvat de medici. Autoritățile spun că bărbatul care și-a pierdut viața nu era cunoscut ca având probleme de sănătate, nu era în evidențele medicilor dar nici familia sa nu știa ca buzoianul să fi suferit de vreo boală.

Cel de-al doilea deces raportat vineri este al unei femei în vârstă de 65 de ani, internată la Spitalul Județean de Urgență Buzău. Infecția cu coronavirus i-a afectat organismul, deja slăbit de alte boli. Buzoianca era diagnosticată cu angină pectorală instabilă și diabet zaharat tip II. Cu cele două decese raportate vineri, Buzăul numără 26 de persoane care și-au pierdut viața pe fondul infecției cu coronavirus.

Totodată, Buzăul a depășit 900 de cazuri de COVID-19. De la debutul pandemiei și până în prezent au fost raportate 912 îmbolnăviri la Buzău. Dintre acestea, 550 de persoane s-au vindecat.