Actualitate

Buzoienii s-au înghesuit să-și plătească impozitul la primărie. Cât s-a încasat în prima zi lucrătoare a anului

Mulți buzoieni, care au vrut să scape de grija dărilor la bugetul local chiar din primele zile ale anului, s-au așezat la rând la Direcția Economică a municipiului cu noaptea în cap. Unii dintre ei au ajuns la ușile instituției chiar de la 6 dimineața, chiar dacă programul era de la 8.00. Așa se face că în momentul la care funcționarii și-au început programul, erau deja 10 persoane care așteptau să fie primite pentru a-și plăti impozitele pentru case sau mașini.

De la 8.00 până la ora 13:00, peste 430 de persoane își achitaseră deja dările la ghișeele primăriei. Totuși, spun reprezentanții Direcției Economice, numărul celor care au scăpat de grija taxelor din prima zi lucrătoare a anului este mai mic comparativ cu anii trecuți. Nu au fost însă luate în calcul și variantele alternative de plată.

”Afluxul de contribuabili nu a fost cel cu care ne-am obișnuit în ultimii ani, dar avem 434 de contribuabili care au trecut deja pe la ghișeele instituției. Au fost achitate obligațiile din 383 de roluri accesate de la prima oră până acum. (N.R.  – ora 13.00), adică în decurs de 5 ore. Încasările au fost de aproximativ 100.000 de lei până în clipa de față, dar vorbim  doar de ceea ce a trecut pe la sediul instituției noastre ca și contribuabil, neluând în calcul și operațiunile care se efectuează în mediul online pe ghiseul.ro, prin mediul bancar sau prin aplicația pe care am pus-o la dispoziție la sfârșitul anului trecut tuturor contribuabililor persoane fizice și juridice, cât și prin roboțeii care îi avem prin centrele comerciale din oraș, unde concetățenii noștri sunt deja obișnuiți cu plata facturilor de utilități și nu numai”, a declarat directorul Direcției Economice din Primăria Buzău, Cristian Ceaușel.

Reprezentanții Direcției Economice se așteaptă ca numărul contribuabililor care merg să își plătească impozitele să crească din 10 ianuarie, după ce buzoienii vor primi pensiile și salariile.

De menționat că persoanele fizice care achită impozitul până la sfârșitul lunii martie beneficiază de o reducere de 10%, iar cele juridice de 5%.

Pe lângă ghișeele Direcției Economice, dările pot fi achitate și online, pe ghișeul.ro, dar și la oficiile poștale sau la aparatele speciale amplasate în diverse magazine. În plus, buzoienii au și varianta plăților de pe telefon, prin intermediul aplicației Avansis Mobile. Aplicația poate fi utilizată de pe orice telefon cu sistem de operare Android sau iOS.

“Aplicația Avansis Mobile poate fi utilizată de către toți cetățenii, de pe orice telefon cu sistem de operare Android sau IOS și oferă siguranță deplină utilizatorilor în privința confidențialității datelor. Primul pas care trebuie făcut de către cetățean pentru a folosi aplicația este instalarea acesteia pe telefon.

Avansis Mobile este interfața mobilă prin care contribuabilul poate beneficia de următoarele operațiuni:

  • Consultarea rolului fiscal,
  • plata integrală sau/și parțială a taxelor și impozitelor asociate rolului fiscal, defalcat la nivel de taxă / impozit,
  • transmiterea mesajelor de interes public din partea administrației,

       Pentru a beneficia de acest serviciu, cetățeanul trebuie să instaleze aplicația pe telefonul mobil.”

Taxele și impozitele locale din municipiul Buzău sunt ceva mai crescute față de anul trecut. Nu s-au făcut majorări, ci doar o indexare cu rata inflației.

Autorul știrilor

Elena Petre

2 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Buzoienii au și varianta de a plăti în ultima zi lucrătoare a anului. Normal, e valabil pentru cei ce au minte la cap și nu se uită în gura pesedeilor de la șansa.