Actualitate

Căldură sufocantă la câmpie, ploi torențiale și vijelii în rest. Cod portocaliu de ploi la Nehoiu și alte localități din zona de munte

Zona de munte a județului Buzău se află din nou sub amenințarea ploilor abundente. Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de vreme capricioasă conform căreia până după ora 15: 00, la munte vor cădea cantități însemnate de precipitații. Sub avertizare cod portocaliu se află orașul Nehoiu și localitățile Gura Teghii, Chiojdu, Siriu. Aici se vor semnala: averse torențiale ce vor acumula peste 35…40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină, vijelie. La Nehoiu plouă la ora postării acestei știri, fără a se înregistra însă probleme.

Astfel de fenomene s-ar putea produce duminică și în alte zone ale județului. O avertizare cod galben de instabilitate atmosferică ce vizează întreg județul este valabilă până la ora 23:00.

“În zona Carpaților Orientali și a Munților Apuseni și local în Moldova, Dobrogea, Muntenia, Crișana, Maramureș și în nord-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și pe alocuri grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp.”

În timp ce la munte sunt așteptate ploi și intensificări ale vântului, la câmpie arșița persistă. Mai mult, spun meteorologii, disconfortul termic se va menține ridicat, duminică, pe alocuri în zonele de câmpie, iar la începutul săptămânii viitoare va fi în intensificare și extindere.