Divertisment

Calendar octombrie 2022: Patru sărbători cu cruce roşie

În octombrie 2022, în calendarul ortodox apar patru sărbători marcate cu cruce roșie. Este vorba despre Acoperământul Maicii Domnului, Sfânta Cuvioasă Parascheva, Sfântul Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir și Sfântul Dimitrie cel Nou. Printre obiceiuri, nu se spală, nu se calcă și nu se fac alte treburi casnice în aceste zile de sărbătoare.

Acoperământul Maicii Domnului se sărbătorește chiar pe 1 octombrie și este una dintre sărbătorile închinate Fecioarei Maria. Sărbătoarea are o semnificație importantă pentru credincioși, care o respectă cu sfințenie. Există mai multe tradiții pe care creștinii le respectă în prima zi a lunii octombrie, transmise din generație în generație.

Sfânta Cuvioasă Parascheva este prăznuită în calendarul ortodox pe 14 octombrie, fiind una dintre cele mai așteptate sărbători creștine.

Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir este prăznuit în calendarul ortodox pe 26 octombrie. La fel ca Sfânta Parascheva, și aceasta este una dintre cele mai mari sărbători ale toamnei.

Sfântul Dimitrie cel Nou se sărbătorește în ziua de 27 octombrie. Cunoscut și ca Sfântul Dimitrie Basarabov, ocrotitorul Bucureștiului, este unul dintre marii sfinți făcători de minuni.

Etichete