Actualitate

Când se mută Taxele și Impozitele la Bazar. Termenul avansat de autorități

Lucrările la Bazar, care ar fi trebuit să fie gata încă de anul trecut, vor fi, în sfârșit, gata, anul viitor. Este termenul avansat de viceprimarul Ionuț Apostu, care a răspuns azi, în plenul Consiliului Local Municipal, convocat într-o ședință extraordinară, la una dintre întrebările care macină pe toată lumea.

Iar potrivit  viceprimarului, dacă totul va merge așa cum și-au propus autoritățile, 2023 ar trebui să vină pentru funcționarii Direcției Economice cu o casă nouă, iar buzoienii să-și poată plăti aici taxele și impozitele locale până pe 31 martie, când e termen limită de plată pentru a beneficia de o reducere.

În zona în care se mută Direcția Economică nu mai e mare lucru de făcut, singurele lucrări rămase fiind în clădirea veche a Bazarului pentru care, de altfel, constructorul a cerut o nouă păsuire.

”Constructorul a cerut o prelungire a contractului. În mod normal lucrările trebuiau încheiate la 31 decembrie. Constructorul a cerut o prelungire a contractului, dacă nu mă înșel cu trei luni, dar asta pentru clădirea veche a Bazarului. Pentru clădirea cea nouă, ea este gata, poate fi recepționată. Probabil în această iarnă vor fi făcute achiziția pentru mobilier și celelalte dotări pentru acest nou sediu. Noi estimăm că undeva la începutul anului viitor Direcția Economică va funcționa în noul sediu situat pe Strada Cuza-Vodă. În privința Bazarului, așa cum spuneam, în prima parte a unui viitor vor fi finalizate lucrările și aici”, a spus viceprimarul Ionuț Apostu.

Bazarul este una dintre cele mai vechi și impozante clădiri din municipiul Buzău, iar aici vor funcționa, pentru început Direcția Economică și Serviciul Arhivă din Primăria Buzău. În timp, toate serviciile ar trebui să se mute aici, pentru ca Palatul Comunal să intre într-un amplu proces de reabilitare.