Actualitate

Concurs de proiecte pentru elevi, cu premii consistente. Ce trebuie să facă participanții

Provocare lansată tinerilor din municipiul Buzău: elevii de gimnaziu și cei de liceu sunt așteptați să vină cu proiecte inovatoare, prietenoase cu mediul, care să fie implementate la școala lor, sau în altă zonă din oraș. Tot ceea ce trebuie să facă tinerii este ca, împreună cu un profesor coordonator, să pună pe hârtie ideile lor prin care demonstrează că vor să dea o mână de ajutor la protejarea mediului înconjurător.

Odată finalizat, proiectul trebuie încărcat pe o pagină de internet special creată, în așteptarea jurizării. Cel mai bun proiect va fi premiat.

”Vrem să încurajăm elevii din Buzău să se implice civic și să propună proiecte care ajută mediul înconjurător.  Propunerile de proiect trebuie să se încadreze în tematica ”Buzăul circular”, acest lucru însemnând propuneri care vin să aducă sugestii pentru reciclare, pentru reutilizarea resurselor care în alte cazuri ar fi pur și simplu risipite și aruncate, propuneri de grădini urbane, grădini de permacultură în curtea școlii, sau chiar și în spații publice, în zonele din fața blocului”, a declarat, pentru Șansa News, viceprimarul municipiului Buzău, Oana Matache.

Înscrierile la concursul școlar au loc până pe 15 noiembrie. După această dată, proiectele vor fi analizate, iar cel mai bun va fi premiat. Va fi selectat unul depus de elevii de gimnaziu, și unul ce aparține liceenilor, fiecare fiind finanțat cu câte 10 000 de lei în vederea implementării.