Actualitate

Bursa locurilor de muncă, în două comune din Buzău. Un mare angajator caută muncitori

foto: arhivă

O nouă șansă pentru buzoienii care sunt în căutarea unui loc de muncă. La doar câteva săptămâni de la bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, AJOFM anunță o nouă întâlnire între șomeri și angajatori. Concret, este vorba despre o mini bursă organizată de AJOFM la solicitarea unui mare angajator din Buzău.

Reprezentanții celui mai mare grup de reciclare din țară, cu sediul la Buzău, caută forță de muncă. Au nevoie de zeci de persoane, mai ales că în curând se așteaptă inaugurarea noii unități de producție a grupului, despre care șansanews.ro a scris AICI. Și cum forța de muncă este greu de găsit în județul Buzău, după cum se plâng agenții economici, angajatorul a decis să meargă cât mai aproape de buzoieni.

Astfel, pentru a găsi persoane dispuse să muncească în cadrul fabricilor grupului, săptămâna aceasta vor fi organizate două mini burse, în două localități din județ.

“Agenția Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Buzău, organizeaza in colaborare cu GREENWEEE INTERNATIONAL S.A doua Mini Burse ale locurilor de munca pentru persoanele care doresc sa isi gaseasca un loc de munca la acest angajator. Pentru a veni in sprijinul celor interesati, aceste mini burse ale locurilor de munca se vor organiza în mai multe localitati, calendarul intalnirilor cu reprezentantii firmei fiind urmatorul:
– localitatea GĂLBINAȘI – miercuri 09 noiembrie 2022, ora 10.00 – la sediul Primăriei
– localitatea CILIBIA – miercuri 09 noiembrie 2022, ora 11.30 – la sediul Primăriei”, anunță AJOFM Buzău.

De menționat că angajatorul nu caută neapărat muncitori calificați, ci îi va pregăti pe buzoieni chiar la locul de muncă.

“Nu se solicită o calificare prealabilă, angajatorul urmând să pregătească profesional viitorii angajați. De asemenea, angajatorul asigură transportul din localitățile susmenționate către locul de muncă”, a declarat Ionel Tociu, director executiv al AJOFM Buzau.

La sfârșitul lunii octombrie 2022, numărul total de șomeri aflați în evidențele AJOFM Buzău a fost de 7.346 persoane. Rata șomajului, la sfârșitul lunii octombrie, era de 5,18%.