Actualitate

Când vine gerul!

Meteorologii vin cu vești proaste despre vreme: temperaturile se vor schimba iar românii se vor trezi chiar de Bobotează cu o vreme geroasă.
 

Administrația Națională de Meteorologie  a anunțat cum va fi vremea în următoarele zile. Specialiștii au tras chiar și un semnal de alarmă: frigul va veni chiar de Bobotează.
Chiar dacă nu va fi zăpadă sau ploaie, luni, pe 6 ianuarie se va înregistra cea mai scăzută temperatură din această perioadă.  Astfel, de Bobotează, buzoienii  se vor confrunta în timpul zilei cu cel mult 2 grade Celsius, iar noaptea cu nu mai puțin de -6 grade Celsius. Sunt însă valori normale acestei perioade.
În zonele montane și submontane temperaturile vor fi mult mai scăzute, ajungându-se la valori de până la -12 grade Celsius.
Pentru luna ianuarie, vremea va continua o curbă a răcirii. Asta până la sfârșitul săptămânii viitoare, când se va încălzi, ușor. Astfel, se vor înregistra temperaturi medii care nu vor depăși 5-6 grade Celsius.
În ceea ce privește ninsorile, vor avea loc căderi de zăpadă la munte. În mediul urban însă, vor apărea unele precipitații, pe fondul unor temperaturi ceva mai ridicate   decât cele specifice lunii ianuarie.