Actualitate

Care este starea victimelor din teribilul accident de la Scutelnici

Copilul de 11 ani, din Brăila, rănit ieri în urma unui cumplit accident rutier produs în județul Buzău, este în stare gravă. Ieri, imediat după impactul dintre mașina în care se afla minorul și un alt vehicul, condus de un prahovean, copilul, inconștient, a fost preluat de un elicopter SMURD și transportat de urgență la Spitalul Grigore Alexandrescu, din București. Când a fost preluat de medicii din Capitală, micuțul era în stare gravă, intubat, prezentând fractură de craniu, os frontal și hematom. Imediat a fost dus în sala de operații, fiind necesară o intervenție a medicilor de la neurochirurgie. În prezent, copilul este internat la Terapie Intensivă, este intubat și ventilat mecanic. Medicii spun că starea lui este gravă, dar stabilă.

Între timp, părinții copilului, cei care se aflau în mașină cu minorul în momentul în care s-a produs accidentul, o femeie de 37 de ani și un bărbat de 33 de ani, au primit îngrijiri de la medicii din Spitalul Județean Buzău, prezentând mai multe leziuni la cap și membre. La finalul investigațiilor, cei doi brăileni au fost lăsați să plece acasă, cu recomandări medicale.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, din primele cercetări la fața locului a reieșit că mașina brăilenilor circula regulamentar. La Scutelnici, însă, în intersecție, Loganul MCV, condus de un bărbat din Prahova, nu ar fi oprit la STOP și a intrat frontal în mașina brăilenilor. În urma impactului, vehiculul înmatriculat în Brăila a fost ieșit de pe carosabil. Cei doi adulți au suferit mai multe traumatisme, însă copilul a fost rănit cel mai grav, fiind inconștient în urma loviturilor suferite la cap. Din cealaltă mașină, șoferul prahovean și soția sa și-au pierdut viața.