Actualitate

Cariera ta începe aici! Cele mai importante universități din țară își prezintă oferta educațională la Buzău. Liceenii, așteptați la târgul ce se va deschide la Muzeul Județean

Liceenii din Buzău, invitați la Târgul Ofertelor Educaționale ale Universităților de Stat din România. Reprezentanții facultăților din regiune, dar și din restul țării, se vor reuni la Buzău, la finele acestei săptămâni, pentru a-și prezenta ofertele din anul universitar 2021-2022. Tinerii care în curând vor finaliza studiile liceale și nu știu încă ce facultate să aleagă vor avea ocazia, zilele acestea, să afle detalii despre zeci de unități de învățământ superior din țară, ce oferte au acestea pentru viitorii studenți sau ce oportunități le oferă ramura de studii vizată.

Începând de vineri, 21 mai, timp de 3 zile, la Buzău se va desfășura cea de-a doua ediție a Târgului Ofertelor Educaționale ale Universităților de Stat. Evenimentul va fi organizat într-un spațiu special amenajat în curtea Muzeului Județean Buzău. Intrarea va fi liberă, accesul fiind permis doar cu respectarea normelor sanitare.

“Noi avem un spaţiu amenajat în exterior. Evenimentul va avea loc în curtea Muzeului Județean. Cu ajutorul colegilor de la Teatrul “George Ciprian” a fost montat un acoperiş de scenă, undeva la 100 mp. Noi deja am stabilit un flux al elevilor care participă la târg. Va trebui să respectăm nişte norme minime de distanţare, conform prevederilor legale în vigoare, şi nu vom permite accesul chiar dacă este o zonă deschisă, unui număr foarte mare de vizitatori. În momrntul în care se aglomerează, vom fluidiza traficul. Intrarea va fi separat de ieşire. Totodată, accesul la eveniment este gratuit”, a anunțat directorul Muzeului Județean Buzău, Daniel Costache.

Cele mai importante universități de stat din țară și-au anunțat prezența la Buzău. Este vorba despre unități din București, Constanța, Brașov sau Timișoara. De asemenea, tinerii vor avea acum ocazia să afle detalii despre viitoarele facultăți din cadrul Universității Dunărea de Jos din Galați, care își vor deschide porțile în toamnă chiar la Buzău.

“Avem până în acest moment 16 universităţi care și-au confirmat prezența, dintre care USAMV din Bucureşti, Universitatea Transilvania din Braşov, Universitatea Bucureşti, Universitatea Ovidius din Constanţa, Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi, USAMV Ion Ionescu, de la Brad, din Iaşi, Politehnica de la Timişoara, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului “Regele Mihai I al României” şi Universitatea de Medicină şi Farmacie Grigore T. Popa de la Iaşi.”

Târgul Ofertelor Educaționale ale Universităților de Stat se va deschide vineri, 21 mai, la ora 12:00, și se va încheia duminică, 23 mai, la ora 13:00.

PROGRAM

  • 21 mai 2021, ora 12.00, deschiderea Târgului de Oferte Educaționale ale Universităților de Stat din România, Buzău 2021; orele 12.30 – 17.00, prezentări la stand;
  • 22 mai 2021, orele 10.00 – 17.00, prezentări la stand;
  • 23 mai 202, orele 10.00 – 13.00, prezentări la stand;

Accesul este permis cu respectarea normelor sanitare actuale!