Actualitate

Castrul roman de la Pietroasele, declarat ADMIS! Obiectivul a ajuns pe lista siturilor și monumentelor ce vor obține bani prin PNRR

foto: castrul roman de la Pietroasele

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a publicat lista obiectivelor care îndeplinesc criteriile necesare includerii în cadrul rutelor turistice/culturale, în vederea promovării acestora, ce urmează să primească finanțare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Sunt 61 de obiective care vor beneficia de sprijin pentru promovare. Iar printre acestea se regăsește și Castrul roman de la Pietroasele.

Sunt mai multe trasee ce vor fi promovate cu bani europeni, respectiv traseul castrelor romane, ruta cetăților, ruta bisericilor fortificate, cea a bisericilor din lemn, ruta mănăstirilor, cea a castelelor, ruta culelor, traseul gastronomiei tradiționale românești, ruta Sfântului Ladislau și ruta satelor cu arhitectură tradițională.

Castrul roman de la Pietroasele a fost admis pentru a fi inclus pe lista obiectivelor finanțate prin PNRR în urma desfășurării etapei a 2 de evaluare. Lista obiectivelor admise poate fi găsită AICI.

Bugetul alocat prin PNRR pentru rutele tematice este de peste 103 milioane euro.

Castrul roman de la Pietroasele datează, potrivit specialiștilor, din anii 300, de pe vremea împăratului Constantin cel Mare.