Actualitate POLITICĂ

Reacția prefectului în cazul regulamentului care interzice accesul la ședințele CLM Buzău. ”Posibil să mergem la judecător să ne spună dacă e în regulă să intrăm câte cinci în sală și numai când vor stăpânii!”

Adoptarea unui Regulament de organizare și funcționare a Consiliului Local Municipal Buzău prin care sunt restricționate și, după caz, interzise, participările cetățenilor și jurnaliștilor la ședințe, continuă să nască reacții publice.

Instituția Prefectului Județul Buzău s-a autosesizat, iar juriștii acesteia au început să analizeze prevederile noului regulament în raport cu legislația existentă. Deocamdată, această analiză are loc fără ca hotărârea să fi fost trimisă de Consiliul Local Municipal Buzău pentru a primi aviz de legalitate. Într-o intervenție în direct la Focus TV, prefectul de Buzău, Daniel Marian Țiclea a anunțat că este foarte probabil ca lucrurile să fie tranșate în instanță.

Prefectul de Buzău a mai subliniat că din dezbaterea publică apărută după adoptarea acestei hotărâri care împiedică publicul și jurnaliștii să ajungă în sala de ședințe a CLM Buzău lipsește punctul de vedere al inițiatorului, respectiv primarul Constantin Toma:

Miercurea trecută, la ședința ordinară a CLM Buzău, consilierii majoritari ai PSD au impus, prin vot, după dezbateri de zeci de minute, un regulament care limitează accesul cetățenilor la ședințele de Consiliu care, prin lege, sunt publice. Același regulament împiedică prezența jurnaliștilor la dezbaterile din plenul CLM Buzău și limitează dreptul consilierilor de a depune amendamente în timpul ședințelor. Despre acest subiect găsiți detalii AICI.