Actualitate

CE IARNĂ FRUMOASĂ AVEM PRIMĂVARA ASTA! Zăpadă de 10-15 cm, la Bisoca și Plaiul Nucului. Și iarna nu se dă dusă (FOTO)

sursa: Meteo Buzau
sursa: Meteo Buzau

Iarnă în toată regula la mijlocul lunii martie.
În zona de munte a județului Buzău, acolo unde e cod portocaliu de vreme rea, a nins ca-n povești, în ultimele ore. La Bisoca, drumarii au ieșit pe șosele pentru a îndepărta omătul care îngreuna circulația.


” A nins şi ninge, în continuare. Este un strat de 10- 15 cm. Prin unele locuri, zăpada este viscolită. Avem utilajele de deszăpezire în zonă. Se circulă în condiții de iarnă”, a declarat miercuri dimineață primarul comunei Florin Stemate.


Şi în satele de munte din comuna Lopătari a nins, mai ceva ca astă iarnă. În zonă, stratul de zăpadă a ajuns să măsoare aproximativ 10-15 cm.

Iată doar câteva fotografii postate pe facebook, pe contul Meteo Buzău, din zonele în care a nins în ultimele ore:

” La Lopătari, în acest moment, nu mai ninge. A nins în satele de sus, Plaiul Nucului, Ploştina. Este zăpadă, dar nu a creat probleme pe drum. Stratul este destul de pufos, având în jur de 10-15 cm. Noi avem utilajele pregătite, în cazul în care apare vreo problemă, să putem interveni”, a declarat primarul comunei Lopătari, Claudiu Constantin.Și e posibil să ningă, în continuare. Zona de munte a județului Buzău se află sub cod portocaliu de ninsori până miercuri noapte la ora 23.00. Conform meteorologilor, va continua să ningă abundent, iar vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 90- 110 km/h, în special la altitudini de peste 1500 m, unde va fi viscol puternic. Zăpada va fi troienită, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m. În rest, va fi cod galben,
De altfel, meteorologii spun că vremea va continua să fie capricioasă până sâmbătă la ora 10.00. Sunt așteptate ploi și ninsori la munte. Local se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 15…20 l/mp și pe arii restrânse 25 l/mp, îndeosebi în zona de munte.