Actualitate

Ce propuneri au polițiștii pentru siguranța pietonilor pe Șoseaua Vadu Pașii. Una dintre măsuri va fi implementată cât de curând

Șoseaua Vadu Pașii, mai exact artera de la ieșirea din municipiul Buzău spre podul din comună, este una dintre zonele cu risc ridicat de producere a accidentelor rutiere. Pe de o parte, din cauza lipsei trotuarelor pe o porțiune pe care pietonii sunt nevoiți să își riște viețile mergând pe marginea drumului. Pe de altă parte, din cauza vitezei cu care circulă mulți șoferi ținând cont că este o șosea recent asfaltată. Pentru a reduce riscurile de accidente în zonă, în special după tragedia de la finele anului trecut, când un adolescent de 15 ani a fost lovit mortal de o mașină, polițiștii au întocmit o listă cu măsurile ce trebuie luate în acea zonă.

Într- o intervenție în direct la Focus Tv, cms.șef Cosmin Rădulescu, șef Birou Rutier Buzău, a enumerat soluțiile identificate și a vorbit despre demersurile făcute încă din decembrie, anul trecut, pentru a reduce riscul de accidente pe Șoseaua Vadu Pașii. Prima măsură se referă la amenajarea de trotuare. Însă, polițiștii cer și ca zona în care nu există astfel de amenajări să fie mult mai bine iluminată, astfel încât pietonii să fie observați la timp de șoferi.

“Încă de la sfârșitul anului trecut, după accidentul soldat cu moartea acelui minor, a fost întrunită Comisia de Securitate Rutieră și au fost efectuate demersuri. Poliția a eliberat deja avizul pentru înființarea unor unor trotuare pietonale care să fie cumva separate de partea carosabilă, eventual unele trotuare suspendate, urmând ca Primăria Buzău, în calitate de administrator al drumului public, să realizeze efectiv aceste amenajări. Totodată, a fost înaintată adresă din partea Poliției Municipiului Buzău către Primăria Municipiului Buzău pentru a se spori, suplimenta iluminatul public stradal.”

O altă soluție vizează montarea de limitatoare de viteză. O astfel de acțiune va începe în curând, spune cms șef Cosmin Rădulescu.

“S-a luat în discuție chiar și amenajarea unor limitatoare de viteză, dar aici s-a avut în atenție faptul că fiind o intrare în municipiul Buzău și nu o stradă din interior, pe acel sector de drum circulă și autovehicule care au peste 7,5 t . Aceste limitatoare de viteză nu ar avea o eficiență maximă, însă, în cazul autoturismelor care dezvoltă viteze peste limita legală ar fi suficient încât să reducă viteza. Amenajările rutiere nu au putut fi realizate până în acest moment din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Avizul din partea Poliției Rutiere, repet, a fost eliberat, urmând ca Primăria Buzău să execute lucrările.  Aceste limitatoare vor fi montate în perioada următoare.”

Cât de periculoasă este Șoseaua Vadu Pașii s-a văzut și joi, atunci când un autoturism s-a făcut praf după ce șoferul nu a putut evita impactul cu un autobuz care întorcea la capăt de linie.