Actualitate

(Video) Cozi în piață pentru prima dezlegare la pește din Postul Paștelui. Care sunt prețurile

Prima zi de dezlegare la pește din Postul Paștelui a adus forfotă în Piață Centrală din municipiul Buzău. Oamenii au cumpărat din toate soiurile: de la macrou, novac, sardine, dorada, scrumbie sau crap, în funcție de gust dar și de preț.

Buna Vestire este sărbătoarea care aduce prima dezlegare la pește din postul lung de 40 de zile. Fie că au ținut post fie că nu, buzoienii  vor să păstreze tradiția care spune că astăzi se consumă pește astfel că magazinele din Piața Centrală au fost asaltate de clienți încă de vineri. Oamenii au format cozi în fața pescăriilor încă de la primele ore, iar numărul mare de clienți s-a menținut pe tot parcursul zilei.

Când au ales ce pește vor pune pe masă, oamenii au avut două criterii: gustul și prețul. Cei mai mulți dintre clienți au spus că au cumpărat doar cât să-și facă pofta și pentru a păstra tradiția pentru că prețurile sunt mari. Printre cel mai cumpărat a fost novacul care se vinde cu 15 lei kilogramul. Păstrăvul se vinde cu 29 de lei kilogramul, dorada 39-40 de lei, crapul 35 de lei kg, sardinele 16 lei, plătică 17 lei și chefalul puțin peste 20 de lei.