Actualitate

(FOTO&VIDEO) Spectacol „must-see” la Teatrul George Ciprian. ”Tudor” din ”Clanul”, pe scena din Buzău

„Zeul măcelului” sau „Le Dieu du Carnage” în varianta originală este una dintre cele mai de succes creaţii ale scriitoarei franceze Yasmine Reza.  Spectacolul pune angoasa, frustrarea, ipocrizia în prim-plan în fața publicului într-o notă plină de umor. Comedia prezintă două cupluri de părinți care încearcă, într-un mod civilizat, să rezolve o ceartă școlărească a copiilor, în care unul dintre ei a fost lovit de celălalt cu un băț în față. Toată acțiunea se desfășoară în apartamentul lui Veronique și Michel Vallon, părinții victimei. Spațiul devine o adevărată arenă, în care cei patru își „varsă” toate frustrările, în fața celuilalt cuplu, dar și al partenerului de viață.

Din distribuția spectacolului ce va fi pus în scenă la Teatrul George Ciprian din Buzău face parte și Denis Hanganu, cunoscut publicului larg pentru rolul Tudor Achim din serialul „Clanul”. Dincolo de rolul său de pe micul ecran însă, Denis este un actor cu o vastă experiență în arta cinematografică. Tânărul Denis Hanganu a jucat într-o mulțime de producții românești și a avut colaborări cu Teatrul Național București, Teatrul Bulandra, Teatrul Metropolis, dar și ARCUB. Din distribuție mai face parte Bianca Cuculici, Codrin Boldea și Nicoleta Hâncu, o de tineri, parte din ei pentru prima oară la Buzău, la rândul lor cu o vastă experiență în spate. Ei au vorbit astăzi despre piesa de teatru în care joacă pentru buzoieni:

Regizorul spectacolului, Tavi Costin, spune că temele principale ale spectacolului sunt atât de clare și profunde încât nu a fost nevoie de o adaptare a lor la realitatea românească. Același lucru îl spun și actorii, care afirmă că nu există improvizație în acest spectacol și că accentul în reprezentația lor de pe scenă stă în atenția pentru detalii.

Spectacolul se va juca luni, 27 martie, pe scena Teatrului George Ciprian, începând cu ora 19.00.