Actualitate

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU MUZEUL JUDEȚEAN. Are legătură cu rata de incidență la care a ajuns Buzăul

Conducerea Muzeului Județean anunță redeschiderea instituției după ce municipiul Buzău înregistrează vineri o rată de incidență sub 3 cazuri de coronavirus la mia de locuitori.

” Ne redeschidem porțile pentru public! Urmare a scăderii ratei de incidență a îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, la nivelul municipiului Buzău, Muzeul Județean Buzău reia activitățile cu publicul la sediul central și la sediul Muzeului de Etnografie ”Casa Vergu-Mănăilă”.

Vă reamintim că ne puteți vizita, de marți până duminică, în intervalul orar 9:00 – 17:00, respectând însă regulile sanitare afișate la intrarea în muzeu și pe site-ul instituției”, se arată într-o postare pe pagina de facebook a Muzeului Județean.

De menționat că, deși municipiul Buzău înregistrează o scădere a ratei de infectare, coborând sub pragul de 3 la mia de locuitori, trecerea din scenariul roșu în scenariul galben va fi analizată zilele viitoare, după expirarea celor 14 zile de la momentul la care Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat instituirea noilor restricții, luni, pe 5 aprilie.

Pe de altă parte, conducerea Muzeului Județean susține că un ordin comun al Ministerului Sănătății și al Ministerului Culturii permite deschiderea instituțiilor de cultură atunci când rata de incidență a cazurilor de coronavirus scade sub pragul de 3.