SĂNĂTATE Social

Ce se întâmplă în cartierul Poștă după instituirea carantinei! Oamenii trebuie să știe

Autoritățile județene au făcut publice măsurile care vor fi luate odată cu instituirea stării de carantină în cartierul buzoian Poștă.

Oamenii vor trebui să poarte măști de protecție sau variante alternative în toate spațiile publice din zona carantinată. Sunt interzise vizitele și reuniunile de familie, în perioada carantinei. Persoanele care au domiciliul sau reședința în zona carantinată nu se vor deplasa la locul de muncă, urmând ca la sfârșitul perioadei să beneficieze de concedii medicale eliberate de medicul de familie. Se vor limita la maximum deplasările pentru aprovizionarea de la magazinele din interiorul cartierului. Pentru orice urgență medicală se va apela telefonic medicul de familie sau serviciul 112;

Persoanele care au domiciliul sau reședința în zona carantinată și au afecțiuni cronice vor solicita medicului de familie prescripție medicală on-line către cea mai apropiată farmacie din zona limitrofă cu zona carantinată.

Persoanele care au domiciliul sau reședința în zona carantinată, care pot dovedi că au programare pentru anumite servicii medicale intra, extrajudețene, iar acestea nu suferă amânare, se vor adresa în prealabil la Direcția de Sănătate Publică la nr. de telefon 0771/478.426, 0771/478512 sau 0771/478.585, zilnic între orele 8- 22, în vederea luării tuturor măsurilor necesare.

 Sunt permise intrarea, respectiv ieșirea din zona carantinată pentru:

  • transportul de marfă, indiferent de natura acestuia, al materiilor prime și resurselor necesare desfășurării activităților economice, precum și aprovizionării populației;
  • persoanele care nu locuiesc în zona carantinată, dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitar, situațiilor de urgență, administrației publice locale, asistenței și protecției sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii, alimentației publice, alimentării cu apă, comunicațiilor și transporturilor.