Actualitate

Ce se poate face ca să nu mai moară oameni pe șosele. Prefectul Țiclea: ”Nu a calculat nimeni cât costă viața unui om”

Accidentele grave produse în ultima vreme pe raza județului Buzău au readus în prim-plan o problemă cu care se confruntă, practic, întreaga țară: infrastructura rutieră nu este adaptată suficient pentru a preveni producerea unor tragedii. Peste tot mor oameni zilnic, fie din vina șoferilor, fie din cea a pietonilor, care traversează fără să se asigure, prin locuri nepermise.

E nevoie de soluții urgente pentru ca tragediile să nu se mai țină lanț, spune prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea. Potrivit acestuia, pe de o parte e nevoie de o resistematizare a DN2 E85, prin separarea sensurilor de mers cu parapete, dar se impune și lărgirea șoselei la două benzi, pe mai multe tronsoane, între Buzău și Rm. Sărat. Despre acest proiect, inițiat de deputatul PNL de Buzău Gabriel Avrămescu, sansanews.ro a scris aici.

”Am avut și accidentul de vinerea trecută cu un deces la Oreavu. Dacă noi am fi reușit să completăm și ultimii 4 km cu parapet axial de beton de tip New Jersey, cetățeanul n-ar fi mai fost tentat să traverseze drumul european pentru că nu mai avea cum. Aceasta, din punctul meu de vedere, este soluția. Este o expertiză tehnică în derulare pentru lărgirea Drumului European la două benzi complete între Buzău și Râmnicu Sărat. Unii spun că nu este oportun pentru că va veni autostrada. Eu spun că este oportun, oricât  de repede o putem face și oricând o putem face, pentru că până acum n-a calculat nimeni cât costă viața unui om și dacă o investiție se merită sau nu pentru a salva cel puțin viața unui om”, a declarat prefectul Daniel Țiclea.

Pe de altă parte, reprezentantul Guvernului în județului Buzău spune că se impune o analiză atentă și pentru porțiunea de drum aflată în administrarea Primăriei Buzău. Este o zonă, de asemenea, predispusă la accidente, cel mai recent având loc săptămâna aceasta, când o mamă și cei doi copii ai săi au fost spulberați de o mașină în timp ce traversau șoseaua prin loc nepermis. Prefectul spune că va urma o întâlnire cu reprezentanții municipalității, în vederea identificării unor soluții.

”A fost accidentul grav din zona fabricii de bere,  tot pe acea zonă de traversare printre parapete. Voi avea o întâlnire cu primăria Buzău să vedem ce soluții au oamenii ce locuiesc în zonă care vor să-și ducă la școală copiii. Eu cred că se poate face cumva traversarea, cred că prin zona Transilvaniei ar trebui să facă traversarea. Nu știu exact, vom analiza, dar e cert că sunt incidente rutiere grave acolo”, a mai precizat prefectul Daniel Țiclea.